Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gastrobar Boca zoekt nieuwe eigenaar: ‘We hebben er veel tijd en emotie in gestoken, maar helaas’

Door Lidwien Arndt 17 november 2020

Dat de coronacrisis de horeca hard raakt, is geen nieuws. Maar voor de eigenaren van Gastrobar Boca is de klap helaas te groot. De tapasbar gaat dan ook niet meer open. Niet met dezelfde eigenaren in ieder geval, Vincent en Milou Azier en Joris Dieke zijn hard op zoek naar een horecatopper die deze nog vrijwel nieuwe zaak wil overnemen. 

“We kochten een schroothoop en hebben het opgeknapt tot een mooi restaurant, klaar voor de komende tien jaar. Maar ja, toen kwam de coronacrisis en viel het stil.” We spreken met Vincent Azier. Hij begon samen met zijn vrouw Milou en compagnon Joris Dieke (van ‘de buren’ Fromagerie Bon) in 2019 aan een droom: een eigen restaurant. Maar aan die droom komt nu een einde.

Van hoop naar verkoop

“In maart hebben we nog geprobeerd om het eten te bezorgen, maar met die paar vaste klanten die bij je bestellen red je het niet. Toen we in juni weer open mochten, moesten we weer een nieuw team inwerken. En nét toen het weer begon te draaien, kwam de volgende golf. Deze zomer dachten we echt nog: dit komen we wel weer te boven de komende maanden. Maar helaas.”

Ook de financiële hulp van de overheid dekte de kosten niet en voor de aanvullende hulp kwam Gastrobar Boca niet in aanmerking. De knoop is nu doorgehakt: Boca staat te koop. “Natuurlijk, geld is geld. Maar je hoopt dat iemand het koopt die er ook zelf gaat staan en er iets moois van maakt.”

Je kunt niks doen

Naast Boca heeft Vincent een schildersbedrijf in Leiden: “Mijn vrouw en ik waren altijd al liefhebbers van eten en drinken, en we droomden van een eigen restaurant. Die kans kwam eerder dan gepland, toch zijn we het avontuur aangegaan. We hebben er zoveel tijd en emotie in gestoken, dat is allemaal afgebrokkeld de afgelopen maanden. Normaal als er een probleem is, dan los je dat op. Maar tegen het coronavirus kun je niks doen. Dus, nu eerst dit afsluiten en dan weer verder kijken.

Ben jij de horecatopper die ze zoeken?

Denk jij nu: dit is mijn kans, dit restaurant is iets voor mij? Dan kun je op de website van de makelaar kijken voor meer informatie. Vincent: “Ik hoop dat ik over een half jaar met mijn vrouw en Joris daar weer kan aanschuiven, dat we tegen elkaar kunnen zeggen: dit was ontzettend pech hebben, maar deze man of vrouw heeft er iets moois van gemaakt.”


Meer over Boca ontdekken?

Boca restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Oude Rijn 1A, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Nieuwsoverzicht: nieuwe pop-upwinkel gespot en vuurwerkverbod definitief

De week zit er bijna op. Om ervoor te zorgen dat je helemaal op de hoogte bent, zetten wij de belang...
vuurwerk leidens leids ontzet 3 oktober

Vuurwerkverbod in Leiden: ‘Dit is voor de branche een flinke aderlating’

Er komt een vuurwerkverbod in heel Nederland. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven vrij...

Lokale cadeautjes scoren: pop-upwinkel Leiden Made opent in de Haarlemmerstraat

Nu de decembermaand nadert, houdt het de gemoederen weer volop bezig: de leukste sint- en kerstcadea...