Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe- en kijktip! Met deze vette virtual reality-tijdreis waan je je in Leiden anno 1620

Door Lidwien Arndt 25 november 2020

Benieuwd hoe de Breestraat eruitzag rond het jaar 1600? Of hoe de Leidenaren woonden in die tijd? Op donderdag 26 november lanceert Erfgoed Leiden en Omstreken samen met Stichting Verborgen Stad een virtual reality reconstructie van onze stad anno 1620. Daarmee waan je jezelf voor even in het Leiden van eeuwen geleden.

De reconstructie van de Breestraat anno 1620 is al sinds deze zomer te bewonderen op de website van Erfgoed Leiden en Omstreken. En vanaf 26 november komen daar nog vier nieuwe plekken bij. Zo kun je dan onder andere over het plein achter de Vrouwekerk wandelen, het oude Rapenburg bewonderen, binnenkijken bij Kloksteeg 17 én uitkijken over Leiden vanaf de plek waar nu Bar van Siem staat.

Zie je dit en denk je: supertof, hier wil ik meer van weten! Volg dan de lancering op donderdag 26 november tussen 12.30 en 13.15 uur op de facebookpagina van indebuurt. Experts en makers van de virtuele tijdreis vertellen je dan alles wat je wilt weten over de verschillende locaties.

Pilgrim-jaar

De reconstructies zijn gemaakt ter ere van het Pilgrim-jaar. Het is namelijk 400 jaar geleden dat de Pilgrims uit Holland vertrokken naar Amerika. De Pilgrims worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en voordat zij de grote overtocht maakten, woonden ze tussen 1609 en 1620 in Leiden.

Lees ook:

Kaasbrik voor de Waag aan de Aalmarkt. Men is bezig de op de kaasmarkt verhandelde kaas te lossen om in de Waag te laten wegen

Terug in de tijd: deze video neemt je mee naar de kaashandel op de Kaasmarkt rond 1930

De Kaasmarkt is een bekend stukje Leiden, maar er niets meer te zien van de kaashandel die daar vroe...

Door de eeuwen heen: 8 x toffe beelden van het Leidse studentenleven

Voor nieuwe studenten is het maar een raar jaar om te beginnen met studeren. De introductieweek, het...

Toffe gevels in Leiden; 6 x vintage muurreclame en de verhalen erachter

Borden langs de snelweg, internetbanners, folders; ondernemers proberen je op alle mogelijke maniere...