Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Leiden

Door Carin van der Meij 15 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. 111 daarvan komen uit Leiden. Dat betekent dat het aantal besmettingen afgelopen week opnieuw flink is toegenomen in onze stad. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in Leiden

Van 9 tot en met 15 september zijn er 111 coronabesmettingen geregistreerd in Leiden. De week ervoor was dat nog 65. Maar waar het aantal besmettingen opnieuw flink is toegenomen, blijven de ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen (als gevolg van het virus) min of meer gelijk. Er is één coronapatiënt uit Leiden opgenomen in het ziekenhuis afgelopen week.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal geregistreerde besmettingen in Leiden vanaf het begin van de coronacrisis tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Leiden zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Leidenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Leidenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.