In dit nieuwe proeflokaal kun je letterlijk aandacht bestellen

Door Lotte van den Elsen 4 december 2017

Sinds vandaag zijn de deuren van pop-up Proeflokaal de Aandacht geopend. In plaats van gerechtjes en glaasjes wijn staan hier stoelmassages en gesprekken op de kaart. Zó zit dat…

Proeflokaal de Aandacht

Proeflokaal de Aandacht is een initiatief van Marike van IJssel. Zij is ook de grondlegger van de Geluksroute, een evenement dat inmiddels in veel steden bekend is. Het proeflokaal is een vrij nieuw initiatief, een soort experiment. ”Ik heb echt iets met Leiden, ik kom hier zelf vandaan. Daarom wilde ik dit project hier beginnen,” aldus Marike. En wat houdt het proeflokaal precies in? ”Mensen kunnen hier komen voor persoonlijke aandacht in de vorm die zij willen. Dit kan door een gesprekje, een kaartje schrijven of bijvoorbeeld een massage.”

Geluksbrengers

In het proeflokaal komen elke dag andere ‘geluksbrengers’, die allemaal iets anders te bieden hebben.  ”Mensen kunnen bijvoorbeeld terecht voor een luisterend oor. Dit hoeft allemaal niet heel zwaarmoedig te zijn, we zijn natuurlijk geen sociale opvang. Ik wilde gewoon een ontmoetingsplek creëren voor mensen, met een focus op aandacht voor elkaar. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. We hebben voor het idee ook een soort menukaartje met opties samengesteld.” Proeflokaal de Aandacht is open tot en met 16 december, van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Het proeflokaal zit gevestigd op Van der Waalsstraat 3 (aan Bakkerij Kallenberg).

Meer over

Doen Nieuws