Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen neemt toe: dit is momenteel de status in Leiden

Door Sophie Halstein-Omtzigt 11 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: het stijgende aantal coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om de periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2.588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Leiden

Zijn er in onze stad ook meer Leidenaren besmet geraakt met het coronavirus? De afgelopen twee weken zijn er 46 besmettingen geregistreerd. Hoewel er een overlap van een week is met de voorgaande meting, werden van 29 juli tot en met 4 augustus nog 26 coronabesmettingen geregistreerd. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten en geregistreerde overledenen in Leiden staat op nul.

Opvallend: in een aantal omliggende gemeenten is het aantal besmettingen niet gestegen in de laatste twee weken. In Zoeterwoude werd één besmetting geregistreerd, ten opzichte van drie in de weken daarvoor. In Oegstgeest en Voorschoten werd hetzelfde aantal geregistreerde besmettingen genoteerd als in de vorige periode. In Leiderdorp steeg het aantal wel: van vier naar zes besmettingen.

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen er zijn bijgekomen in Wassenaar, Katwijk of ergens anders in het land? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht.

Lees ook:

Kennismaken met het Leidse studentenleven anno 2020: parkborrels en coronaproof ‘beerpong’

Tijdens de EL CID staat de Leidse studentenwereld ieder jaar, een week lang op zijn kop. Maar vanweg...

Hoe leuk! Hier shop je hippe mondkapjes voor volwassenen én kinderen

Mondkapjes zijn in het openbaar vervoer al langer verplicht, maar in Amsterdam en Rotterdam moet je ...

Aanscherping coronamaatregelen; dit betekent het in Leiden voor de horeca en EL CID

Tijdens de persconferentie van donderdag 6 augustus kondigde het kabinet aan dat eerdere versoepelin...