Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: dit gebeurde er in Leiden afgelopen weekend

Door Merel Schut 10 augustus 2020

Het is maandag en dat betekent dat het weekend erop zit en we vroeg uit de veren moesten vanmorgen. We beginnen de werkweek zoals je gewend bent: met een overzicht van het Leidse weekendnieuws.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Kindje uit het water gehaald bij Valkenburgse Meer

Een traumahelikopter kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Daarna is het slachtoffertje met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Posted by 112 Sleutelstad on Sunday, 9 August 2020

Een kindje is zondag uit het water gehaald nadat het onwel werd bij het Valkenburgse Meer. Dat gebeurde rond 14.30 uur. Leidsch Dagblad meldt dat direct werd begonnen met reanimatie, waarna het kindje weer bijkwam. Het jonge slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Om hulpdiensten de ruimte geven, werd de strandopgang tijdelijk afgesloten.

Behandeling corona door Leids bedrijf

Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming heeft een eerste patiënt behandeld in een uitgebreide studie naar een medicijn dat mogelijk helpt tegen corona.➡️ https://bit.ly/3fIhXxS

Posted by Leidsch Dagblad on Monday, 10 August 2020

Een eerste patiënt is behandeld met het middel Ruconest tegen het coronavirus, meldt het Leidsch Dagblad. Dat medicijn is ontwikkeld door het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming, dat een uitgebreide studie doet naar een medicijn tegen Covid-19. Daarin werkt het bedrijf samen met het Universitair Ziekenhuis Bazel in Zwitserland, waar de bewuste patiënt ook ligt.

Rond de 150 patiënten met een ernstige longontsteking zullen worden behandeld met Ruconest. Uit bemoedigende resultaten bleek dat de koorts bij vier van de vijf patiënten binnen twee dagen verdween. Kort daarop konden ze het ziekenhuis verlaten. Een patiënt moest tijdelijk naar de IC voor beademing maar herstelde uiteindelijk ook volledig.

Brand boven café De Bruine Boon

In de woning boven ons restaurant is er een kleine brand ontstaan waardoor ook de waterleiding is gesprongen. Gelukkig…

Posted by De Bruine Boon on Saturday, 8 August 2020

Boven café De Bruine Boon brak vrijdagmiddag brand uit door een warm geworden ventilator, meldt Unity.nu. De brandweer kwam ter plaatse bij de Stationsweg in Leiden. Omdat een waterleiding begon te lekken, werd de brand grotendeels vanzelf geblust.

De uitbaters van het café melden op Facebook dat er waterschade is ontstaan en dat er flink opgeruimd moet worden binnen.

Meer lezen:

Oude vest

Mysterie: dit is waarom er een halfrond muurtje aan de Oude Vest staat

Wie regelmatig over de Oude Vest fietst, is het vast weleens opgevallen: het ronde muurtje aan de gr...

 

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws