Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leidens Ontzet 2020: de Taptoe dit jaar digitaal

Door Lidwien Arndt 13 juli 2020

Vrijwel iedere Leidenaar kijkt naar of loopt mee met de taptoe tijdens Leidens Ontzet. Een belangrijk deel van het programma dus, maar ook heel massaal en door de coronamaatregelen is het lastig te organiseren dit jaar. Daarom komt de 3 October Vereeniging met een alternatief: een digitale taptoe.

Dat we Leidens Ontzet dit jaar niet kunnen vieren zoals we gewend zijn, staat vast. Toch probeert de vereniging met leuke alternatieven te komen.

Digitale Taptoe

Zo ook voor de taptoe: in een bericht op de website laat de vereniging weten dat het organiseren van de taptoe op traditionele wijze niet verantwoord is dit jaar. Máár: ‘De Leidse verenigingen worden uitgenodigd om zichzelf te presenteren in een filmpje. En niet zomaar één, gemaakt met een smartphone. Nee, de vereniging heeft een volledige cameraploeg opgetrommeld! De filmpjes worden samengevoegd tot een virtueel ‘lint van licht’.

Eenmalig

De vereniging benadrukt dat deelname aan de virtuele taptoe iets superunieks is en eenmalig, want ze gaat ervan uit dat we in 2021 gewoon weer samen langs de kant van de weg kunnen staan. Check hier hoe je als vereniging meedoet:

Lees ook:

In vijf Leidse buurten is nog een tekort aan AED’s

Je wilt er niet aan denken, maar helaas kan het gebeuren: iemand in je omgeving krijgt een hartstils...

Let op: A4 tussen Leiden en Den Haag vijf weekenden dicht

De snelweg tussen Den Haag en Leiden wordt vijf weekenden lang afgesloten voor de aanleg van een nie...
Haarlemmerstraat megapand zara

The word is out! Zara opent winkel in Leiden

Echt een verrassing was het eigenlijk al niet meer: er komt een Zara in het megagrote, vernieuwde wi...