Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wist je dat? 7 x deze BN’ers hebben bij een Leidse studentenvereniging gezeten

Door Amber Bakker 19 januari 2020

Veel bekende Nederlanders hebben gestudeerd in onze mooie sleutelstad. Maar wisten jullie dat een aantal van deze BN’ers ook bij Leidse studentenverenigingen zaten? Wij zetten er zeven op een rij.

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Eva Jinek

Eva Jinek Quintus
Beeld: ANP

Deze presentatrice studeerde Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zat ze bij een vereniging? Jazeker! Eva schreef zich in bij A.L.S.V. Quintus. Het idee kwam bij haar beste vriend vandaan. Tijdens de ontgroening kon ze die vriend wel schieten, omdat ze het vreselijk vond. Toen de ontgroening voorbij was werd alles beter. Wel heeft ze ijzersterke vriendschappen aan deze tijd overgehouden te hebben vertelde ze bij KRO-NCRV.

Nout Wellink

Nout Wellink Minerva
Beeld: ANP

Toen Nout Wellink nog studeerde had hij nooit verwacht dat hij president van De Nederlandse Bank zou worden. Nu is hij toezichthouder in het bestuur van de Chinese Staatsbank. Studeren is voor deze man zo’n tijd geleden, hij begon in 1961, Universiteit Leiden heette toen nog de Rijksuniversiteit. Hier studeerde hij Nederlands recht. Nout Wellink vond één vereniging niet genoeg. Hij was lid van Het Leidsch Studenten Corps ‘Virtus Concordia Fides’ (nu L.S.V. Minerva) en Rooms-Katholieke Studentenvereniging Sanctus Augustinus (nu L.V.V.S Augustinus). Dat moet wel een drukke tijd voor hem zijn geweest.

Mariska Hulscher

Mariska Hulscher Minerva
Beeld: ANP

Mariska Hulscher is niet meteen begonnen als presentatrice. Ze studeerde eerst rechten aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie werd ze lid van L.S.V. Minerva. Aan de Volkskrant vertelde ze dat ze in haar introductietijd in een meidenhuis werd geplaatst met allemaal pittige dames, om te kijken of ze daar tegen kon. Na deze test kwam ze terecht in een huis met wel 29 meisjes!

Dennis van Leeuwen

Dennis van Leeuwen Augustinus
Beeld: ANP

De bekende gitarist en medeoprichter van de band Kane: Dennis van Leeuwen. Het is niet bekend wat de gitarist studeerde. Wel weten we dat hij in zijn studententijd lid was van de vereniging L.V.V.S. Augustinus.

Edith Schippers

Edith Schippers Quintus
Beeld: ANP

Edith Schippers is vooral bekend als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maar is tegenwoordig de nieuwe baas van het speciaalchemiebedrijf DSM Nederland. Niet geheel verrassend, ze heeft politicologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar eerste studiejaar woonde ze in een grauw studentencomplex aan de Klinkspaanweg. Na een jaar mocht ze doorstromen in een huis van de studentenvereniging A.L.S.V. Quintus aan de Lammermarkt. In dit zeer gewilde huis heeft Edith ook stiekem een oogje laten vallen op Sander Spijker, met wie ze later in het huwelijksbootje stapte. Dit vertelde ze tijdens een interview met Follow The Money.

Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix

Beatrix en Willem Alexander Minerva
Beeld: ANP

Prinses Beatrix studeerde aan de Universiteit Leiden, ze volgde een opleiding die gericht was op de toekomstige werkzaamheden als staatshoofd. Tijdens haar studententijd woonde ze op het Rapenburg en was ze net als haar moeder lid van de Vereniging voor Vrouwelijke Studenten te Leiden. Deze vereniging fuseerde later met het Leidsch Studenten Corps ‘Virtus Concordia Fides’ tot Minerva.

Koning Willem-Alexander ging net als zijn moeder studeren in de sleutelstad. Hij studeerde geschiedenis en woonde met drie huisgenoten op het Rapenburg. Doordat de koning zo enthousiast was over het studentenleven bij Minerva, kreeg hij al snel de bijnaam Prins Pils.

Wist jij dit? Deze huisdieren hield koning Willem-Alexander als student

Als Leidenaren weten we natuurlijk allemaal dat koning Willem-Alexander als student aan het Rapenbur...

Toen in Leiden: prinses Beatrix gaat studeren in de sleutelstad (video)

Studeren in Leiden is een traditie geworden bij het Koninklijk Huis. Koning Willem-Alexander studeer...

Toen in Leiden: Koning Willem-Alexander gaat studeren

Het is een keurige en nette man, onze koning Willem-Alexander. Maar net als alle anderen is ook onze...

Armin van Buuren

Armin van Buuren Augustinus
Beeld: ANP

En dan de laatste op ons lijstje, een van de beste dj’s van de wereld: Armin van Buuren. Na het Stedelijk Gymnasium Leiden heeft de dj de studie rechten aan de universiteit afgerond. Tijdens zijn derde studiejaar draaide hij in de ‘Nexus’ (nu Next) als bijbaantje. Naast dit al best drukke leven was hij ook lid van L.V.V.S. Augustinus.

Er zullen vast nog meer BN’ers bij studentenverenigingen hebben gezeten. Hebben jullie nog tips? Wij ontvangen graag jullie mailtjes.

Lees ook:

Eva Jinek

Wist je dat? 10 x bekende Nederlanders die in Leiden hebben gestudeerd

Het mooie Leiden staat natuurlijk bekend als studentenstad. Elk jaar komen er duizenden studenten na...
foto eten selfie hotspot

Deze zes hotspots in Leiden worden getipt door bekende bloggers

Leiden zit vol met hippe lunchtentjes, restaurants en cafés. En we kunnen er geen genoeg van krijgen...

5 x deze bekende Nederlanders wonnen ooit het Leids Cabaret Festival

Lachen, gieren, brullen. Cabaret is heerlijk om naar te kijken. Als het een beetje goed gedaan wordt...
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶