Nick (24) schreef een sciencefiction met regenboogtint: ‘Representatie is belangrijk’

Beeld: Nick

Deze keer in de categorie Leidenaren met een bijzonder beroep: de 24-jarige Nick Corpel. Hij werkt als filmmaker en schrijver. Deze maand verscheen zijn vijfde boek, dat hij helemaal zelf uitgaf!

Jong geleerd

Apentrots is hij op zijn nieuwe roman Outer Sphere. En terecht! Dit boek heeft hij namelijk niet alleen zelf geschreven, hij heeft het ook nog zelf geredigeerd en samen met zijn vriendin vormgegeven. Via een online platform vond hij een Russische illustratrice en hij regelde een printer in de UK. Nu is hij druk bezig met de marketing en distributie. ”Er komt een hele hoop bij kijken,” vertelt Nick ons aan de telefoon. ”Het is de tweede keer dat ik in eigen beheer uitgeef, ik vind het superleuk om te doen.” De schrijfcarrière van Nick komt overigens niet uit de lucht vallen. ”Ik maakte al boeken voordat ik überhaupt had leren schrijven. Dan maakte ik tekeningen, een omslag en niette ik die aan elkaar. Mijn ouders schreven er daarna tekstjes bij.”

Vierenhalf jaar werk

Outer Sphere is natuurlijk wel even andere koek dan die huisgemaakte knutselwerkjes. Nick schreef maar liefst vierenhalf jaar aan zijn nieuwste roman. ”Dat was wel met grote tussenpozen hoor. Ik ben ondertussen een paar keer verhuisd en van baan gewisseld, dus ik had niet altijd gelegenheid om te schrijven.” Wel stond het idee van zijn boek al lang vast. ”Als ik aan een nieuw project begin, dan neem ik het liefst eerst een weekend vrij. Daarin zet ik het hele plot in korte zinnen op papier, zo heb ik daar in elk geval houvast aan en vergeet ik niets. Natuurlijk kan er na verloop van tijd wel iets in het verhaal veranderen.” Met behulp van proeflezers verzorgde Nick zelf de redactie en via een online platform vond hij een illustratrice die precies bij zijn verhaal paste. ”Ik zocht een stijl die tussen een realistische tekening en een cartoon inzat. Uiteindelijk vond ik online een illustratrice uit Rusland, Valerija Leonova, die precies maakte wat ik zocht. Die samenwerking verliep super, ook al hebben we elkaar nog nooit fysiek ontmoet.”

In de ruimte

Waar sommige schrijvers dichtbij huis blijven, pakt Nick het wat grootser aan. Zeg maar gerust kolossaal: zijn verhaal speelt zich namelijk af in het sterrenstelsel. Nick heeft zelfs een aantal nieuwe planeten in het leven geroepen, die een sleutelrol spelen in zijn boek. ”Mijn roman gaat over het jaar 3029. De aarde is vernietigd door een meteoor en de mensheid is uitgeweken naar andere planeten. Mijn hoofdpersonage heet Fox, zijn vader is de minister van één van deze planeten. Op onverwachte wijze moet Fox in de voetsporen van zijn vader treden en drie planeten behoeden voor een nieuwe meteoorinslag.”

Inspiratie en research

Geen alledaagse kost dus, hoe komt Nick aan al die inspiratie? ”De ruimte vind ik gewoon heel fascinerend, zo groot en ongrijpbaar als die is. Ik vind het belangrijk dat mijn boek zo geloofwaardig mogelijk blijft en dat de feitelijke informatie erin dus klopt. Daarom doe ik veel research op het gebied van ruimtevaart en natuurkunde.” Een ander thema dat nadrukkelijk in Nicks boek naar voren komt, is juist een stuk alledaagser. ”Twee van mijn personages zijn biseksueel en biseksualiteit is dan ook een thema in mijn boek. Ik vind het belangrijk dat de homo- en biseksualiteit gerepresenteerd wordt in verhalen. Ik ben zelf namelijk ook bi en ik draag graag bij aan meer zichtbaarheid.”

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Boekrelease

Begin december heeft Nick een speciale actie met limited edition georganiseerd om zijn boek feestelijk te lanceren. ”De rest van de maand gaan we heel druk inpakken en opsturen,” aldus Nick. ”Het gaat ook online gepromoot worden. Onder andere door een aantal grote Booktokkers, dat zijn Tiktokkers die content over boeken maken. Ik hoop dat veel mensen zo enthousiast worden over mijn boek.” De mensen in Nicks omgeving leven in ieder geval al met hem mee. ”In het dagelijks leven werk ik als filmeditor voor bekende merken in allerlei branches. Ik word dus omringd door creatieve mensen. Dat is leuk, want die horen dus altijd graag over mijn schrijf- en uitgeefproces.”

Fans

Vanaf deze maand zal het boek ook voor het grote publiek te bestellen zijn en in een behoorlijk aantal boekhandels liggen. ”In de komende tijd ga ik ook langs wat scholen en culturele instellingen om over mijn boek te vertellen. Bijvoorbeeld bij het Grafisch Lyceum in Utrecht.”
Een volle agenda dus en een prestatie om trots op te zijn! Toch is er bij Nick geen twijfel over wie zijn allergrootste fans zijn. ”Mijn ouders vertellen iedereen over mijn boeken. Mijn vader was voor dit boek ook proeflezer en staat bij elke lezing vooraan. Ik vind dat superleuk en bijzonder. Mijn ouders zijn echt mijn grootste fans!”

Meer in deze categorie

Leidenaren

Ga naar “Deze nieuwe thrillerserie wordt in Leiden opgenomen en jij kunt meespelen”

Deze nieuwe thrillerserie wordt in Leiden opgenomen en jij kunt meespelen

Ga naar “Leiden blijft groeien: zoveel inwoners zijn er”

Leiden blijft groeien: zoveel inwoners zijn er

Winkelen Haarlemmerstraat
Ga naar “Oproep: indebuurt zoekt Leidenaren met mooie verhalen”

Oproep: indebuurt zoekt Leidenaren met mooie verhalen

leiden vlag vlaggen leids ontzet leidens ontzet 3 oktober 2 oktober

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39”

Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Beauty kussensloop 60 x 70 cm € 4,99”

Beauty kussensloop 60 x 70 cm € 4,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle Iglo maaltijden Diepvries van € 7,29 voor € 3,99”

Alle Iglo maaltijden Diepvries van € 7,29 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “HOME CREATION 6-delige kommenset Aziatische stijl Gemaakt van porselein. Afmetingen: ca. Ø 13×7.5 cm. Per set. € 9,99”

HOME CREATION 6-delige kommenset Aziatische stijl Gemaakt van porselein. Afmetingen: ca. Ø 13×7.5 cm. Per set. € 9,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Fulltime verkoper”

Fulltime verkoper

 • Budget Home Store XL Zoeterwoude
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023