Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leidenaren helpen Leidenaren: 5 x hartverwarmende initiatieven

Door Sophie Halstein-Omtzigt 1 april 2020

Veel Leidenaren steken de handen uit de mouwen om een ander te helpen of een hart onder de riem te steken. Misschien heb jij ook al een keertje een wc-rol aan de buurvrouw gegeven of op een andere manier een steentje bijgedragen. Wij zagen op de socials in ieder geval genoeg hartverwarmende initiatieven voorbij komen. Kijk hier wat de Leidenaren voor andere Leidenaren deden.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Armbandjes voor hardwerkende Leidenaren

Dankjewel lieve Gaby Tuinhof de Moed! 🥰 dankzij jouw toffe actie om deze armbandjes te maken, heb ik mijn collega’s van de kinderopvang een kleinigheidje kunnen geven! #weeseenbeetjeliefvoorelkaar

Posted by Anouk van Teijlingen on Tuesday, 24 March 2020

Gaby (de eigenaresse Femme Fromage) is een superbijzondere actie gestart om hardwerkende Leidenaren een hart onder de riem te steken. De initiatiefnemer maakt armbandjes met hartjes. Ze verkoopt de armbandjes aan mensen die iemand willen verrassen. Denk aan mensen die bijvoorbeeld keihard doorwerken in: de zorg, het onderwijs of de kinderopvang.

De actie loopt nog door: Gaby vraagt €0,10 voor één armbandje en je kunt ze ook voor een hele afdeling tegelijk bestellen. Zo neem je contact op.

Zelf doneren

SPREAD THE LOVE! ❤Deze versgebakken taarten brachten wij vrijdag naar het @alrijne om het hardwerkende zorgpersoneel te trakteren en om ze een hart onder de riem te steken! Wat een toppers! 🥰

Posted by Barista Cafe Leiden on Tuesday, 24 March 2020

Nu veel Leidse ondernemingen gesloten zijn, hebben de eigenaren besloten te gaan doneren. Zo doneerde Barista Café Leiden taarten aan het Alrijne ziekenhuis.

De met liefde gebakken taarten zaten in dozen met een steunende teksten erop geschreven als: “Bedankt dat jullie altijd voor ons klaar staan! Toppers.” en “Bedankt kanjers! Geniet ervan.”.

Mabroek deelde voedselpakketten uit

* bericht gesloten * NIET MEER REAGEREN SVP. Beste mensen, Dit zijn geen prettige tijden. Voor de 1 minder prettig…

Posted by Mabroek Slagerij & Versmarkt on Tuesday, 17 March 2020

De actie is inmiddels gesloten, maar hartverwarmend was het zeker! De medewerkers van Mabroek Slagerij & Versmarkt stonden klaar voor Leidenaren die het minder breed hebben. Ze stelden vijftig voedselpakketten samen. Omdat er via Facebook zoveel aanmeldingen kwamen zijn er geen vijftig, maar honderd én twee pakketten (!) uitgedeeld in de winkel.

Echt geweldig: zelfs de politie van het bureau aan de Langegracht werkte mee om het parkeerbeleid voor de deur goed te laten verlopen.

Mondkapjes inzamelen en verzenden

View this post on Instagram

Good morning – let's sew some masks! ✂️ . Hi allemaal! We zijn nu drie dagen onderweg als inzamel punt in Zuid Holland – wat bijzonder om te zien hoe betrokken iedereen is én wat een werk er al verzet is! Voor wie aan de slag is en niet direct in de regio Leiden woont: we hebben sinds gisteren een subsidie gekregen om verzendkosten te vergoeden! (dank aan H.L. Druckerfonds!) Zo kunnen we echt de hele regio helpen en vraag & aanbod aan elkaar verbinden. ✨ . Ben je aan het naaien en wil je mondkapjes maken voor alle aanvragen in regio Zuid Holland, vul ons antwoordformulier in op de website – zo kunnen we je informeren over de praktische punten. . Ben je een zorgverlener/zorginstelling die ze keihard nodig heeft in Zuid Holland, vul het aanvraag formulier in op de website! . Zet 'm op allemaal en keep up the good work! 🍀🙏 . @druckerfonds @hollandstoffenhuis @demeelfabriek @zorgkapjes.nl #mondkapje #leidsdagblad #omroepwest #druckerfonds #mondkapjes #zorgkapjes #videotutorial #tutorial #coronamask #fightcorona #zorgvoorelkaar #letopelkaar #diymondmasker #samentegencorona #spreadtheword #maakjemondmasker #handmadewithlove #sy #sewing #sewyourownmask #corona #help #helpdehulpverlener #durftevragen #metelkaarvoorelkaar #creatief #coronavirus #leiden #atelierkleurstof #maakjemondkapje

A post shared by Atelier Kleurstof (@atelierkleurstof) on

In de Meelfabriek worden nu veel mondkapjes genaaid, ingezameld en verzonden door Atelier Kleurstof. Zoals je waarschijnlijk al weet, is er op dit moment een groot mondkapjestekort. Dus de mondkapjes zijn hard nodig voor de mensen in de zorg. Wil je graag meehelpen en mondkapjes naaien? Meld je dan hier aan.

Op de website vind je een tutorial van Kleurstof waarbij je (als je veel mondkapjes tegelijk maakt) ongeveer tien minuten kwijt bent aan één mondkapje:

Eenzame ouderen helpen

Charlotte heeft ook een mooi initiatief bedacht. Zij verstuurt smartphones naar ouderen, zodat zij via social media contact kunnen houden met hun (klein)kinderen. De hartverwarmende actie werd al eerder bedacht én opgericht in Breda. Charlotte voert de actie nu ook in Leiden uit. Lees hier wat we eerder over de actie schreven:

Help ook mee: Charlotte uit Leiden verzamelt oude smartphones voor ouderen in sociaal isolement

Charlotte werkt als onderzoeker bij het LUMC op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde....

 

Lees ook:

Terug in de tijd: zo zag het Leidse academisch ziekenhuis eruit door de jaren heen

In de Leidse ziekenhuizen werkt het personeel keihard in de strijd tegen het coronavirus. Wist je da...

Dit Leidse kantoorpand wordt omgetoverd tot 49 studentenwoningen

Goed nieuws voor kamerzoekende studenten: Leiden wordt binnenkort 49 studentenwoningen rijker. En no...
leiden culinair leidse lakenfeesten

Wel een afscheidseditie Leiden Culinair, maar niet dit jaar

Het zou de laatste editie van Leiden Culinair zijn deze zomer, ' le grand dessert' zoals de organisa...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶