Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vincent maakt Leidse gadgets: ‘Ik kreeg zoveel reacties, ik wist niet wat me overkwam’

Door Carin van der Meij 15 september 2019

Vincent Beekman is trots op zijn stad. Leidse gadgets vindt hij dan ook geweldig. Leidse tassen, bekers, schilderijen, een vlag en natuurlijk heeft Vincent ook een 3 oktobertrui in de kast liggen. Sinds een jaartje heeft de 42-jarige een aantal unieke items toegevoegd aan zijn collectie: Vincent maakt zijn eigen Leidse gadgets. 

“Vorig jaar is het allemaal begonnen”, steekt Vincent van wal. “Ik was met mijn kinderen in de Liever Leids-winkel om een trui te kopen voor 3 oktober. Ze wilden heel graag een Leids armbandje hebben, maar die verkochten ze niet. Toen dacht ik: dan maak ik het toch zelf.”

Een Leids armbandje

Een nieuwe hobby was geboren. “Ik zocht online verder en ontwierp een armbandje. Ik heb er meteen een stuk of tweehonderd gekocht. Het is een risico, maar ik dacht laat ik het eens proberen.” En met succes. Vincent deelde een foto van de armbandjes op Facebook en kreeg daar heel veel reacties op. “Ik wist niet wat me overkwam. Ik heb uiteindelijk alle armbandjes verkocht.”

Vincent Beekman
Beeld: Vincent Beekman

Nog meer gadgets

Dat smaakt naar meer. Vincent ging op zoek naar een nieuwe Leidse gadget. “Ik heb zelf ook veel spullen van Leiden en ik dacht: laat ik eens kijken wat ik nog meer voor gekke dingen kan bedenken. Ik heb toen een lamp en sleutelhanger ontworpen met de Leidse sleutels erop en de tekst ‘I love Leiden’.” Wederom kreeg Vincent ontzettend veel reacties. “Leidenaren zijn dol op hun stad, dus ik ging er vanuit dat met name de lamp wel ging scoren. Maar het ging zo hard. Ik had op een gegeven moment tegen mensen gezegd dat ze een lamp konden ophalen bij mij thuis. Er stonden direct twee of drie mensen aan de deur.”

Een hobby

De positieve reacties doen Vincent goed. “Het is toch geweldig als je zulke leuke reacties krijgt? Al die blije gezichten van mensen vind ik fantastisch. Ik hoef er niet rijk van te worden hoor, het is echt puur voor de lol. Als ik uit de kosten ben, vind ik het al prima.” Met het Leidens Ontzet in zicht heeft Vincent zijn collectie weer uitgebreid: een 3 oktober-fan. “Het is eigenlijk met een knipoog bedoeld, want we zijn allemaal 3 oktober fan natuurlijk en nu heb je ook nog een fan om mee te nemen,” vertelt Vincent trots. “Als het donker is, dan zie je de tekst ‘I love 3 oktober’, dat vinden die kinderen helemaal fantastisch joh.”

Beeld: Vincent Beekman
Beeld: Vincent Beekman
Beeld: Vincent Beekman

Leiden

Vincent is dol op Leiden, dat is één ding dat zeker is. Hoe komt het toch dat hij onze sleutelstad zo leuk vind? “Ik weet niet wat dat is, ik ben gewoon trots op mijn eigen stad. Ik blijf een Leidenaar in hart en nieren.”

Wil je ook zo’n Leidse gadget? Bekijk hier de Instagrampagina van Vincent voor alle gadgets.

Bekijk hier programma van 3 oktober:

leids ontzet leidens ontzet 3 oktober 2 oktober kermis

Leidens Ontzet 2019: alle informatie op een rij

Leidens Ontzet is toch wel hét feest van het jaar. Veel Leidenaren kijken dan ook met smart uit naar...

Lees ook:

Ger

Ger (57) werkt bij de fietsenstalling bij Leiden CS: ‘De vaste mensen maken het werk leuk’

"Als je het de volgende keer goed doet, dan hangen we de vlag uit," zegt Ger lachend tegen een dame ...
julie en Heleen

Vriendinnen Heleen en Julie kregen allebei te maken met kanker: ‘Het is heel fijn om iemand te hebben die je echt begrijpt’

De vriendinnen Heleen van de Leur (25) en Julie Visser (27) zijn in tien dagen van het LUMC naar het...
jozef

Violist Jozef speelt elke zomer in de binnenstad: ‘Als ik speel moet jij de emotie voelen’

Jozef Farkas (62) is een bekend gezicht in de binnenstad van Leiden. In de winkelstraten speelt hij ...