Q&A met Barry Badpak over bijzondere optredens, de gekke outfits en het Songfestival

Door Carin van der Meij 21 oktober 2018

Iedereen kent Barry Badpak wel, maar heb je de heren wel eens gesproken? Vast niet! Wij spraken met Barry Badpak af en gaven daarom jou de leiding. Jij hebt je vragen kunnen insturen en die hebben wij gesteld!

Laten we beginnen met wat basiskennis. Barry Badpak is een zangtrio. Deze drie Leidenaren hebben in 2011 als grapje Kamelenteen uitgebracht en dat ging vervolgens behoorlijk viral. Binnen de kortste keren kende iedereen Barry Badpak en inmiddels hebben ze talloze hitjes uitgebrachte en geven ze veel optredens. Wij spraken met ze af en stelden jullie vragen. Let’s go!

Vraag van Jurre: Wie was de inspiratiebron voor het nummer kamelenteen?
“Wij gingen elke donderdag zuipen en dan waren we altijd katje lam. We waren toen in InCasa en toen hoorde we dat nummer ‘Zacht G, Harde L’ van Jos van Oss. En toen zeiden wij tegen elkaar: hoe moeilijk is dit nou? Dit kunnen wij ook. Vervolgens hebben we een keertje aan de keukentafel dit nummer geschreven.”

Vraag van Eva: Schrijven jullie je eigen nummers?
“Ja! Je ziet toch wel aan de slechte kwaliteit dat wij deze nummers zelf schrijven haha?”

Vraag van Giselle: Wat doen jullie in het dagelijks leven?
“Wij hebben alle drie een fulltime baan hier in Leiden als zweminstructeur, slager en bedrijfsleider van twee cafés.”

Vraag van Inge: Welk optreden was het meest bijzonder en waarom?
“Wij hebben zoveel rare dingen meegemaakt, dat is niet normaal. Wij zijn een keer geboekt door drie mensen die een Centerparcs huisje hadden en iets geks wilde meemaken. De kinderen lagen gewoon op bed. Wat ook een bijzonder optreden was er eentje in Lutjebroek. We hadden een optreden in een sporthal, op een maandagochtend. Dat is op zich al een gek tijdstip. Maar er was daar kermis. Toen we opkwamen stond de zaal vol met mensen in een bananenpak. Dat was wel raar.”

Vraag van Bas: Hoe staat het met de Songfestival plannen?
“Haha, niet! We hadden het als grapje op Facebook gezet en opeens stond het overal. Het zou heel onverstandig zijn om ons op dat podium te zetten.”

Vraag van Froukje: Waar komt de naam Barry Badpak vandaan?
“Jaren terug stuurde een collega een keertje een berichtje iets in de trant van: ‘Ik ben een half uur later. Groetjes Barry Badpak.’ Alleen hij heette helemaal geen Barry, dus dat sloeg nergens op. Die naam is een beetje blijven hangen en toen wij een naam zochten voor de groep, hebben wij die gekozen.”

Vraag van Gaby: Wat is jullie ultieme droom?
“Werfpop! Wij hebben al heel vaak gevraagd aan de organisatie of wij in de line-up mogen. Tot het gênante aan toe, zeg maar. Maar het lukt steeds maar niet. Dus eigenlijk is dit stiekem een oproep aan hun dat wij dit nog steeds graag willen doen.”

Vraag van Tess: Waar scoren jullie je outfits? En hebben jullie altijd dezelfde badjas aan?
“Eerst kochten we de kleding in tweedehandswinkels, maar inmiddels bestellen we de raarste shit op AliXpress. We hebben inderdaad maar één badjas, die we elke keer wassen. Inmiddels is dit wel de derde. De eerste hebben we weggeven en de tweede is gestolen.”

Vraag van Nicole: Kan je nog normaal over straat?
“Ja hoor! We hebben tijdens optredens altijd gekke outfits aan, dus weinig mensen herkennen ons.”

Vraag van Jantine: Drinken jullie altijd iets voor of tijdens het optreden?
“Ja! Vooral het eerste jaar dronken we heel veel. Toen hebben wij nooit nuchter op het podium gestaan.”

Na de laatste vraag wordt er een beetje teleurstellend gereageerd: “Dat was het? Ik had hele rare vragen verwacht, beetje jammer. Ik wil graag nieuwe en vooral gekke vragen. En dan doen we nog een ronde.” Dus kom maar op met je gekke vragen! Je kunt ze naar ons mailen of je vraag stellen in het Facebookbericht. Dan stellen wij jouw vraag aan Barry Badpak!

Lees ook:

Leidenaren Bas (26) en Valerie (30) beklimmen de Kilimanjaro voor War Child

Een eurootje aan de collecte geven, dat kunnen we allemaal wel. Maar wat Bas en Valerie voor het goe...
Sjaan

Sjaan werkte jaren in de Leidse horeca en als toiletjuffrouw: ‘Ik heb zowat het hele Koninklijk Huis bediend’

We komen binnen in de woning van Sjaan en Kees Vermont. In de woonkamer staat een bed waar Sjaan wor...