Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op bezoek bij familie Klaassens en buurtkat Blue: ‘We gaan heel vaak met de kat wandelen’

Door Carin van der Meij 16 juni 2019

Het is een regenachtige dag als we aanbellen bij de familie Klaassens. Blue zit dan ook lekker binnen en laat zich nog even niet zien. Dan maar eerst een kopje koffie drinken met twee van de drie baasjes: moeder Lucille en dochter Lois.

Blue en Ivy

Lucille woont samen met haar twee dochters – Lois en Bo – sinds 2005 in de Professorenwijk. Sinds drie jaar worden zij vergezeld door Blue en Ivy. Lois: “Blue is een mannetje en Ivy een vrouwtje. We hebben ze vernoemd naar de dochter van Beyoncé, die heet Blue Ivy. En daarnaast heeft Blue ook hele blauwe ogen.”

‘Mensen nemen zelfs selfies met Blue’

Niet één maar twee

Het idee was om één huisdier te nemen, maar dat liep net even anders dan gepland. Lucille vertelt: “Mijn dochters hadden via Marktplaats een adresje gevonden waar ze katten verkochten. In het begin was ik geen fan, want er gebeuren altijd gekke dingen op Marktplaats.” Eenmaal op locatie werd Lucille verliefd op één kat en de meiden op een andere. “Zij wilde per se die ene kat en ik per se die ander. De eigenaar heeft ons toen een speciale aanbieding gedaan en toen gingen we met twee katten naar huis.”

Showstopper

Ivy houdt niet zo van de schijnwerpers, maar Blue lijkt er voor geboren. Al snel werd Blue bekend in de hele wijk. “Blue is graag buiten en zit het liefst de hele dag op het bankje voor ons huis. Mensen vinden Blue geweldig en veel voorbijgangers aaien Blue wanneer hij op het bankje ligt,” vertelt Lucille een beetje lachend. Lois vult enthousiast aan: “Mensen nemen zelfs selfies met hem.” Het is soms zo druk bij het bankje dat de familie de gordijnen dichtdoet om even te ontsnappen aan de drukte voor het huis.

blue
Blue op het bankje voor het huis (Beeld: indebuurt Leiden)

Instagramaccount

Het is nogal wat, een bekende buurtkat hebben. De familie gaat er luchtig mee om en doen zelfs mee in de Blue-hype. Lois: “Het is een beetje 50/50. Soms word je die aandacht een beetje zat, maar we moeten er ook wel weer om lachen. Iedereen maakt maar foto’s van onze kat, dus we dachten: laten we maar gelijk een beroemdheid van hem maken.” Daarom hebben de dames een Instagramaccount aangemaakt waar ze te schattige foto’s delen van Blue en Ivy.

Samen wandelen

Familie Klaassens heeft een opmerkelijke activiteit die zij samen met de katten doet. Lucille vertelt: “Mensen zullen ons wel getikt vinden, maar wij wandelen regelmatig met de katten. Eerst gingen wij met zijn drieën, maar op een gegeven moment wandelden de katten er gewoon achteraan. Als het mooi weer is doen we even een wandeling door de wijk samen met Blue en Ivy.” Alsof het honden zijn huppelen Blue en Ivy gezellig met de dames door de straten van de Professorenwijk. Lucille: “Heel veel buurtgenoten zien ons dan lopen en roepen: Oh zijn jullie weer lekker aan het wandelen?”

Hup, naar binnen

Blue is zo verzot op het buitenleven dat het voor de baasjes nog een uitdaging is om hem binnen te krijgen. Lois: “We willen graag dat Blue ’s nachts binnen is, dus we moeten regelmatig om half twaalf ’s avonds nog een kat vangen. Blue is eigenwijs en weigert naar binnen te komen, dus ik heb al over de grond moeten kruipen om hem te pakken te krijgen.” Lois en Lucille barsten in lachen uit bij de herinnering van deze gekke acties.

Buurtkat Blue

Dankzij Blue is het zeker niet saai in de Professorenwijk, wat vinden familie en vrienden hier eigenlijk van? Lucille: “Ze zijn verbaasd dat Blue zich gedraagt als een hond. Maar ze vinden het vooral fantastisch en willen altijd met ons mee wandelen.” Ook de buurtgenoten genieten van de buurtkat. “We hebben dankzij de katten al veel nieuwe mensen leren kennen, vooral als we aan het wandelen zijn met de katten worden we veel aangesproken.”

Lees ook:

Lisa en Knoopje

Het verhaal achter buurtpoes Knoopje en haar baasje: ‘Wanneer er een deur openstaat, loopt ze gewoon naar binnen’

Woon je in de omgeving van de Haarlemmerstraat? Dan ben je vast en zeker bekend met deze kat: Knoopj...
Mischa

Mischa emigreerde voor haar werk naar Bonaire: ‘De eilanden hebben mijn hart gestolen’

In het najaar van 2016 kreeg Mischa Prinsenberg een mail die haar leven een totaal andere wending zo...

Eline (18) loopt stage bij een Afrikaanse lodge: ‘Hier lijkt alles vanzelf te gaan, ik voel mij er thuis’

Eline van Santen was vier jaar toen zij haar eerste verre reis naar Tanzania maakte. We kunnen wel c...