Loyd (23) uit Leiden is misschien wel de mooiste man van Nederland: ‘Ik werd gescout op Instagram’

Beeld: Instagram Loyd van der Wilden.

Als Loyd van der Wilden voor de tweede keer een berichtje op Instagram krijgt van de verkiezing ‘Mister of the Netherlands’, besluit de 23-jarige Leidenaar dat hij het wel een kans wil geven. Na een succesvolle castingdag is Loyd een van de twintig finalisten. Daarom bestaat de kans dat hij zich in mei ‘de mooiste man van Nederland’ mag noemen.

De castingdag van Mister of the Netherlands in Blijdorp bevestigt voor Loyd dat hij een leuk en uitdagend avontuur is aangegaan. ”Die dag bestond uit een voorstelronde en een rondje lopen in de blote bast. Vijf juryleden kozen, uit de zeventig jongens die er waren, twintig finalisten. Ik vond het ontzettend leuk dat ik erbij zat.”

Klik

Sinds de castingdag tot aan de eindstrijd op 21 mei heeft de groep finalisten een paar bijeenkomsten. Elke keer als ze samenkomen, leren ze wat fijne kneepjes van het vak model: bepaalde poses, de catwalk of een body shoot. ”Maar wat er vooral heel leuk aan is, is dat het met de jongens onderling heel goed klikt. Dat maakt dat je ook echt zin hebt om er naartoe te gaan. Al draait het uiteindelijk natuurlijk wel om winnen”, vertelt Loyd enthousiast.

Holland’s Next Top Model

Lang niet iedereen van de finalisten heeft ervaring als model, maar voor Loyd is de modellenwereld niet nieuw. In 2018 deed hij al mee aan Holland’s Next Top Model. Sindsdien doet hij naast zijn studie voor gymdocent aan de HALO ook modellenwerk. ”Ik ben nu bijna klaar met studeren en als dat achter de rug is, zie ik mezelf drie dagen voor de klas staan en ga ik de andere dagen verder als model. Het lijkt me gaaf die wereld verder te ontdekken en me ook echt in te schrijven bij een modellenbureau. Nu komen opdrachten gewoon bij mij binnen via Instagram.”

Wat Loyd zo trekt aan de modellenwereld? Natuurlijk is hij graag met kleding en zijn uiterlijk bezig, maar dat is voor hem lang niet alles. ”Van huis uit heb ik meegekregen dat je je goed moet verzorgen. Mijn ouders hebben ook een kapperszaak, dus dat zat er al snel in en dat vind ik nog steeds leuk. Maar als je een fotoshoot doet voor een bepaald merk of product is het de uitdaging om dat dan zo goed mogelijk te verkopen. De foto draait dan natuurlijk niet per se om jou. Verder is het tof om veel mensen te leren kennen die dezelfde passie hebben, maar er weer op een iets andere manier mee omgaan of er iets heel anders naast doen. Zo leer je ook van elkaar.”

Winnen

Uiteindelijk moet er straks op 21 mei toch iemand winnen. Waarom denkt Loyd zelf eigenlijk dat hij dan tot mooiste man van het land wordt gekroond? ”Dat is altijd moeilijk om van jezelf te zeggen, maar laat ik met het simpelste beginnen: niemand anders heeft krullen. Ik denk dat dat wel een opvallend pluspunt kan zijn. En verder draait het niet alleen om uiterlijk, maar ook om presentatie, zelfvertrouwen en dat je een goed verhaal hebt. Dat zit bij mij ook wel goed.”

De kans is dus zeker aanwezig dat de mooiste man van Nederland uit Leiden komt. Misschien loop je hem wel een keer tegen het lijf. Loyd helpen winnen in de Mister of the Netherlands’ verkiezing? Kijk even op z’n Instagram en check hoe je op hem kunt stemmen.

Lees meer…

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie instellingen

Meer in deze categorie

Leidenaar van de Week

Ga naar “Leidenaar Herbert stopte na dertig jaar bij KLM en ging met z’n hobby’s aan de slag: kleding, strips en stemacteren”

Leidenaar Herbert stopte na dertig jaar bij KLM en ging met z’n hobby’s aan de slag: kleding, strips en stemacteren

Ga naar “Midas (27) gaat tot het gaatje bij Kamp van Koningsbrugge: ‘Laten zien wat je kunt na een moeilijke periode’”

Midas (27) gaat tot het gaatje bij Kamp van Koningsbrugge: ‘Laten zien wat je kunt na een moeilijke periode’

Ga naar “Brandweerman Edwin zet Leiden in lichterlaaie met zijn kunstwerken”

Brandweerman Edwin zet Leiden in lichterlaaie met zijn kunstwerken

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “De originele Gelaarsde Kat dip van € 2,29 voor € 0,99”

De originele Gelaarsde Kat dip van € 2,29 voor € 0,99

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Alle appels en peren op schaal 4 stuks 2 stuks € 4,00”

Alle appels en peren op schaal 4 stuks 2 stuks € 4,00

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Hollandse waspeen van € 0,89 voor € 0,49”

Hollandse waspeen van € 0,89 voor € 0,49

 • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Cashewnoten van € 2,45 voor € 1,89”

Cashewnoten van € 2,45 voor € 1,89

 • Geldig t/m 27 september 2022

Vacatures

Ga naar “Badkamer adviseur”

Badkamer adviseur

 • Sanidirect Leiderdorp B.V.
 • Fulltime
Vacature SaniVacature Sani

Topper

Ga naar “Junior Elektromonteur”

Junior Elektromonteur

 • RECO
 • Fulltime
Junior-Elektromonteur-BuitendienstJunior-Elektromonteur-Buitendienst

Topper

Agenda

Ga naar “Herfstnaaidagen voor kids en tieners”

Herfstnaaidagen voor kids en tieners

 • Atelier Kleurstof
 • 26 oktober 2022

Topper