Jan-Willem (28) viel 40 kilo af en loopt nu de Leiden Marathon: ‘Ik dacht met dit gewicht word ik niet oud’

Door Carin van der Meij 18 mei 2019

Als je het woord doorzetter opzoekt in het woordenboek, dan kom je misschien wel een foto van Jan-Willem tegen. Deze geboren en getogen Leidenaar heeft een moeilijke periode achter de rug, maar heeft onder andere dankzij het sporten zijn leven weer op de rit. Hij gaat dit weekend zelfs 42 kilometer rennen tijdens de Leiden Marathon en heeft er ontzettend veel zin in: “Ik glimlach al de hele week van oor tot oor, ik ga het gewoon doen.”

Moeilijke periode

“Ik was heel onzeker en bang om te communiceren met mensen. Ik ontvluchtte jarenlang mijn emoties door alleen maar te gamen, te drinken en te feesten. Ik gaf iedereen altijd de schuld van mijn problemen, behalve mezelf,” steekt Jan-Willem van wal. Jarenlang worstelde de 28-jarige met zijn emoties, met vorig jaar als dieptepunt. “Ik ben toen eindelijk hulp gaan zoeken en ik ben eens eerlijk naar mezelf gaan kijken.”

Mooi jaar

Met een professional praten heeft Jan-Willem erg geholpen, maar ook sporten heeft hem nieuwe energie gegeven. Jan-Willem: “Ik woog op een gegeven moment 120 kilo en ik dacht: met dit gewicht ga ik niet oud worden. Op zich was ik al wel een tijd sportief bezig, maar nu ben ik hartstikke fit.” Jan-Willem heeft de moeilijke periode dan ook achter zich gelaten en staat nu positief in het leven. “Het gaat nu echt fantastisch. Ik  heb geleerd met mijn emoties om te gaan en ik volg een opleiding tot accountmanager die ik hartstikke leuk vind… Ik beleef een ontzettend mooi jaar,” vertelt hij opgewekt.

Jan-Willem
Een voor- en na foto (Beeld: Jan-Willem)

Leiden Marathon

In totaal is Jan-Willem 40 kilo afgevallen en loopt nu de hele marathon. Een last minute beslissing, want de positieve Leidenaar was van plan om de 10 kilometer te rennen. “Vorig jaar heb ik ook de 10 kilometer gedaan, maar ik besloot toch te switchen naar de 21 kilometer. Maar vorige week had ik zo’n lekkere training, dat ik heb besloten de hele marathon te lopen. Ik heb al meerdere keren dit jaar een sprong in het diepe gemaakt en dat is tot nu toe goed uitgepakt. Dit is de kers op de taart.” Wauw! Wij wensen Jan-Willem heel veel succes.

Lees ook:

leiden marathon

De Leiden Marathon 2019: dit is wat je moet weten

Het is bijna weer tijd voor één van de mooiste marathons van Nederland: de Leiden Marathon. Op zater...
charlotte

Charlotte (33) belandde tijdens haar wereldreis in een Thais ziekenhuis: ‘Ik kon niet meer lopen van de pijn’

Verrijking. Zo zou Charlotte Mackay haar wereldreis in één woord omschrijven. In november 2017 beslo...