Fleur blogt over haar leven als moeder: ‘Ik vind de ochtenden altijd gedoe’

Door Carin van der Meij 14 november 2017

Elke week benoemen wij iemand tot Leidenaar van de week. Dit keer is dat Fleur. Wij spreken af in een koffietentje midden in de stad, waar zij net een andere afspraak heeft gehad. Want dat is Fleur, een bezige bij. Ze werkt, heeft twee kinderen van 5 en 9 jaar en runt een succesvolle mamablog. 

Heimwee naar Leiden

Fleur woont al jaren in Leiden, maar is geboren in Hazerswoude-Dorp. “Mijn vader werkte in Leiden en was die files op een gegeven moment een beetje beu. Toen ik naar de middelbare school ging, zijn we verhuisd naar Leiden. Dat vond ik helemaal niet erg.” Na de middelbare school ging Fleur Voeding en Diëtetiek studeren in Amsterdam en is zelfs nog een jaar naar Australië geweest, maar Leiden zat in haar hart. “Ik weet nog heel goed dat mijn vader een cd naar Australië stuurde met een nummer van Rubberen Robbie erop. Ik heb niet snel heimwee, maar toen ik dat nummer hoorde dacht ik: Leiden is mijn stad en daar blijf ik. Mijn hart maakt ook altijd een sprongetje als ik de Leidse R hoor.”

Start van Mama’s Liefste

Eenmaal terug in Nederland ging Fleur aan de slag als diëtist in Katwijk en later ook in het LUMC. “Ik werd gedetacheerd van Katwijk naar Leiden. Alleen zat daar een gat tussen van een paar maanden. Ja, wat doe je dan in de tussentijd?” Inmiddels was Fleur moeder van twee kinderen en was ze goed op te hoogte van alle kinderactiviteiten. “Ik was altijd dingen aan het opzoeken op internet. Vrienden vroegen altijd aan mij of er nog leuke activiteiten te doen waren voor kinderen. Ik was een soort gids.” Niet zo gek dat veel mensen Fleur tipte om een blog te beginnen. “Op een gegeven moment dacht ik: ik doe het gewoon.”

Fleur komt, dankzij haar blog, samen met haar gezin op veel plekken. Al haar avonturen kun je onder andere volgen op haar Instagram.

Nu twee jaar succesvol bloggen

Inmiddels bestaat de blog Mama’s Liefste al twee jaar. Op de blog vertelt ze onder andere over haar ervaringen als moeder, doet ze een review van producten, gadgets en kinderactiviteiten. Naast de blog, werkt Fleur nog steeds als diëtiste. “Ik kan geen Netflix meer kijken of een boek lezen. Ik heb het daar gewoon te druk voor. Maar ik krijg er zoveel leuke dingen voor terug. Ik kom op plekken waar ik normaal niet zou komen en doe veel sociale contacten op. Het harde werken wordt zeker beloond. En gelukkig heb ik een lieve man die mij heel erg helpt.” Fleur ziet het voorlopig nog niet zitten om fulltime aan de slag te gaan als blogger. “Ik vind de combinatie erg fijn. Van mij hoeft Mama’s Liefste ook niet gigantisch groot en succesvol te worden. Het moet vooral leuk blijven.”

‘Mijn hart maakt ook altijd een sprongetje als ik de Leidse R hoor’

Voor- en nadelen van het moederschap

Fleur is enorm openhartig in haar blog en is niet bang om te benoemen wat ze minder leuk vindt aan moeder zijn. “Ik vind de ochtenden altijd gedoe. Ik verbaas mijzelf elke keer weer dat ik om 08.30 uur op het schoolplein sta. Dat de kinderen ook netjes een vlechtje in hun haar hebben en de juiste sokken aan.” Aan de andere kant vindt Fleur het fantastisch om ongegeneerd naar kinderactiviteiten te gaan. “Het moederschap is een totaal nieuwe wereld. Ik kan nu naar kinderfilms of voorstellingen zonder dat het gek is. Gelukkig maar, want ik vind het echt enorm leuk. Ik was laatst naar de voorstelling Buurman & Buurman, het was hilarisch.”

Ben of ken jij iemand die perfect is voor Leidenaar van de week? Tip dan de redactie. Vorige week was Bep het Medium de Leidenaar van week. Het hele interview lees je hier.