Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het luisteren waard: 4 x podcasts die worden gemaakt door Leidenaren

Door Carin van der Meij 23 maart 2020

Podcasts luisteren is het helemaal anno nu. En wij snappen waarom, want met een podcast in je oren wordt een rondje hardlopen of een middag op de bank een stuk vermakelijker. Alleen zijn er ontzettend veel podcasts in omloop. Waar je moet beginnen? Nou, bijvoorbeeld bij één van deze producties van Leidse bodem.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Enkeltje Wetenschap

Universiteit Leiden is in 2019 begonnen met een eigen podcast: Enkeltje Wetenschap. Een podcast waar je wat van opsteekt: in vijftien minuten vertellen wetenschappers van de universiteit over hun onderzoek.

Zo vertelt een bijzonder hoogleraar over de rol van vrouwen in de geschiedenis en een taalwetenschapper over hoe het een groep wetenschappers is gelukt om de stem van Rembrandt te reconstrueren.

De Hutspodcast

Een podcast voor echte liefhebbers van onze stad: Hutspodcast. Bastiaan en Loek zijn in 2019 begonnen met deze podcast en hebben nu vier afleveringen opgenomen. Hutspodcast gaat over Leiden, de inwoners en wat er te beleven valt in de sleutelstad.

Geen Rooie Cent

Andy en Gerry maakten in 2019 de podcastserie Geen Rooie Cent. In de serie onderzoeken ze hoe het is om in 2019 in armoede te leven in Leiden.

Radio Hortus

Ben jij een Leidse natuurliefhebber? Dan is deze podcast iets voor jou. In Radio Hortus gaan Robbert en Mathilde in gesprek met werknemers van de Hortus botanicus in Leiden. Neem een kijkje in (of eigenlijk: luister naar) de wereld die schuilgaat achter het groen!

Lees ook:

Boek Leiden

Leids leesvoer: 5 x deze verhalen spelen zich in Leiden af

Door het coronavirus en alle maatregelen daaromheen, is het een gekke tijd. We zitten veel thuis en ...

Tuinliefhebbers opgelet: 7 x tuintips van Tascha

Laten we in deze bizarre tijden vooral niet de tuin vergeten te onderhouden. Dat is niet alleen goed...
Pannenkoeken

Met deze expert-tips bak jij thuis de lekkerste pannenkoeken

Het is vandaag (vrijdag 20 maart) Nationale Pannenkoekendag. De nationale viering is afgelast vanweg...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Leidenaren