Leuk volgens local Ruurd: ‘Er staan altijd maffe dingen op de menukaart’

Door Carin van der Meij 11 november 2017

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week is de beurt aan Ruurd. 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

ruurd

Ruurd woont al zijn hele leven in Leiden. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik Leiden steeds leuker ben gaan vinden. Het is hier hartstikke mooi. Ik vind dat weinig steden op kunnen boksen tegen Leiden. Groot voordeel is ook de ligging van de stad. Je kunt overal naartoe, zelfs lekker op de fiets naar het strand.” Klik op volgende voor de vijf favoriete hotspots van Ruurd.

Visbrasserie de Poort

Brasserie de Poort
Beeld: Brasserie de Poort

“Ik ben hier minstens één keer per jaar, uit een soort traditie. Het uitzicht is hier heel erg mooi, vooral op het terras. Wat wel zonde is, is dat ik het hier nog nooit vol gezien heb. Ik denk dat het komt omdat het restaurant niet op ‘de route’ ligt.” Klik op volgende voor nog meer hotspots van Ruurd.

De Poort lunch

Nu gesloten11:00 - 00:00

Haven 100, Leiden

Bekijk meer:lunch

Uitzicht bij La Place

leiden

“Boven de Hudson’s Bay kun je een La Place vinden. Zij hebben een fenomenaal uitzicht over Leiden.” Klik op volgende voor nog meer hotspots van Ruurd.

Sporten en werken bij Newstyle

Newstyle

“Ik werk als manager bij sportschool Newstyle. Ik deed dit eerst als bijbaantje, naast mijn studie Fysiotherapie. Maar ik begon het steeds leuker te vinden en ben hier later fulltime aan de slag gegaan. Dit is niet alleen maar één van mijn hotspots omdat ik hier werk. Er hangt hier een enorm leuke sfeer. Ik sport hier zelf ook en ben hier heel veel te vinden.” Klik op volgende voor nog meer hotspots van Ruurd.

Newstyle sportscholen

Nu open09:00 - 17:00

Langegracht 65B, Leiden

Bekijk meer:sportscholen

Maffe dingen bij Burgerzaken

Burgerzaken

“Ik vind uit eten gaan super leuk, ik kook zelf ook graag. Bij restaurant Burgerzaken hebben ze net even wat anders dan bij anderen. Als ik daar ben staat er altijd wel iets nieuws op de menukaart. Vaak van die maffe dingen, maar wel altijd lekker. En ze zijn ook nog eens betaalbaar. Ideaal.” Klik op volgende voor nog meer hotspots van Ruurd.

Burgerzaken koffiebars

Nu gesloten11:00 - 00:00

Breestraat 123 , Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Rustig een broodje eten

leiden

“Op zaterdag kan het zo druk zijn in de stad. Als je dan iets wilt eten moet je vechten voor een tafeltje. Verschrikkelijk. Ik ga dan vaak naar de supermarkt, koop wat broodjes en beleg en zoek een rustig plekje op. Zo zit ik graag bij het Plantsoen of aan de Oude Rijn. Lekker op het randje met de voeten bungelend over het water. Rustig een broodje eten met een mooi uitzicht.”

Heb jij ook vijf favoriete spots in Leiden? Deel ze dan met ons, net als Ruurd maar ook local Laila.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶