Leuk volgens local Nelske: ‘Hier kan ik prima in mijn eentje naartoe gaan’

Door Carin van der Meij 16 maart 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week deelt Nelske haar vijf hotspots in Leiden. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶
nelske
Beeld: Nelske

De 32-jarige Nelske woont een aantal jaartjes in Leiden en is naast zzp’er trotse eigenaar van plantenwinkel Salie. Deze hotspot aan de Haven is dan ook haar lievelingsplek om te komen en behoort uiteraard tot één van haar hotspots. Maar op welke plekken komt deze Leidenaar nog meer graag? Dat hebben we aan haar gevraagd. Klik op het oranje pijltje voor de vier andere hotspots van Nelske.


Meer over Salie ontdekken?

Salie woonwinkels

Vandaag gesloten

Haven 4, Leiden

Bekijk meer:woonwinkels

De Yogastudio

de yogastudio
Beeld: Google Street View

“Dit is eigenlijk een plek waar ik vaker zou willen komen. Het is heerlijk om even een momentje voor jezelf te nemen tijdens een yogales. Je besteedt op een dag zoveel tijd aan een ander, het is ook wel eens goed om tijd voor jezelf te nemen.”


Meer over De YogaStudio ontdekken?

De YogaStudio yoga

Maresingel 7, Leiden

Bekijk meer:yoga

Flamingo

flamingo vintage leiden
Beeld: indebuurt Leiden

“Het nadeel van het runnen van een winkel is dat je op dezelfde tijden open bent als de andere winkels. Veel shoppen zit er dus niet in. Laten we het zo zeggen: ik heb meer planten dan kleding. Als ik dan tijd heb ga ik graag naar Flamingo, voornamelijk voor de kleding.”


Meer over Flamingo ontdekken?

Flamingo vintage

Gesloten11:00 - 18:00

Vrouwensteeg 9, Leiden

Bekijk meer:vintage

Studio de Veste

Studio de Veste
Beeld: Facebook Studio de Veste

“Op maandag en dinsdag heb ik weekend. Dan ga ik graag even naar de Veste. Hier kan ik prima in mijn eentje naartoe gaan, ik kom daar vervolgens altijd wel bekenden tegen.”


Meer over Studio de Veste ontdekken?

Studio de Veste cafés

Gesloten22:00 - 01:00

2e Binnenvestgracht 15, Leiden

Bekijk meer:cafés

Awesome Leiden

“Ik ben echt fan van dit initiatief. Waarom? Ik vind dit een heel goed voorbeeld van dat je samen meer kunt bereiken dan alleen. Met iets heel kleins kun je iets heel tofs maken.”

Nog nooit gehoord van Awesome Leiden? Zes keer per jaar maak je als Leidenaar kans op 1000 euro voor een goed idee dat jij hebt voor de sleutelstad. Dat is waar Awesome Foundation Leiden in een notendop voor staat. Wij spraken een tijd terug met de initiatiefneemster Birgit:

Birgit

Birgit van Awesome Foundation Leiden: ‘Wij geven 1000 euro aan Leidenaren met een goed idee voor de stad’

Zes keer per jaar maak je als Leidenaar kans op 1000 euro voor een goed idee dat jij hebt voor de sl...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶