Leuk volgens local Licette: ‘Ik noem dit altijd de Jordaan van Leiden’

Door Carin van der Meij 9 maart 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week deelt Licette haar vijf hotspots in Leiden. 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶
licette
Beeld: Licette

Licette woont al heel wat jaartjes in onze sleutelstad. In de jaren 80 is zij voor de liefde van Middelburg naar Leiden verhuisd. Licette is dol op haar woonplaats en plaatst op Instagram veel plaatjes van onze mooie stad. Ze heeft ook een account waar ze alleen maar foto’s van bijzondere deuren plaatst. “De interesse voor deuren is begonnen tijdens een bezoek aan Marrakech. Dat is een hobby geworden en nu plaats ik bijna dagelijks foto’s van bijzondere (Leidse) deuren.” Klik op het oranje pijltje voor de vijf hotspots van Licette.

Lavendi Coffee

Lavendi Coffee
Beeld: indebuurt Leiden

“Dit koffietentje zit op een plek waar je dit niet zo snel zou verwachten, namelijk aan de Steenstraat. De koffie is hier heerlijk, maar de taarten… die zijn overheerlijk. Wat ze je ook voorschotelen, het is altijd lekker.”


Meer over Lavendi Coffee ontdekken?

Lavendi Coffee koffiebars

Nu gesloten09:00 - 21:00

Steenstraat 12, Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Terrasje aan de Nieuwe Rijn

leiden nieuwe rijn boot terras
Beeld: indebuurt Leiden

“Het maakt niet uit waar ik zit, maar een terrasje op de Nieuwe Rijn is altijd wel goed. Vaak ga ik zaterdag even naar de markt en daarna natuurlijk even een drankje doen op een terrasboot.”

Trianon

“Als ik naar de film ga, dan ga ik het liefst naar het Trianon. Het is toch wel de mooiste bioscoop van Leiden en ik kom er dan ook graag.”


Meer over Trianon Theater ontdekken?

Trianon Theater bioscopen

Nu openHele dag

Breestraat 31, Leiden

Bekijk meer:bioscopen

Pieterskwartier

Pieterskwartier leiden sleutelstad
Beeld: indebuurt Leiden

“Ik noem dit altijd de Jordaan van Leiden. Je hebt hier superveel leuke kleine winkeltjes. Mijn favoriet is de Olive Oyl’s Rusty Zipper, een tweedehandswinkel in de Pieterskerk-Choorsteeg.”

Bar Lokaal

Bar Lokaal
Beeld: indebuurt Leiden

“Bar Lokaal zit op één van de mooiste plekjes in Leiden, met een fantastisch uitzicht op de Hooglandse Kerk. Tot nu toe had ik hier alleen een paar keer een drankje gedaan, maar toevallig heb ik hier van de week voor het eerst ook gegeten. Het was heel erg lekker, met verrassende smaakcombinaties. Ik vind het een leuke tent en ik kom dan ook graag keertje terug.”


Meer over Bar Lokaal ontdekken?

Bar Lokaal restaurants en horeca

Nu open08:00 - 00:00

Hartesteeeg 13, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Wil jij ook een keer je favoriete plekjes met ons delen? Stuur dan een mailtje naar de redactie.

pip

Leuk volgens local Pip: ‘Ze hebben hier de lekkerste tosti’s van Leiden’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶