Leuk volgens local Koen: ‘Het is echt de moeite waard om hier een keer heen te gaan’

Door Carin van der Meij 13 januari 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week is de beurt aan Koen.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Koen

Koen is 24 jaar, hij woont al zijn hele leven in Leiden en heeft twee banen. “Het is een beetje ingewikkeld om uit te leggen, maar ik ben uitvoerder bij het aanleggen en het onderhoud van de bovenleiding van trams. Dat doe ik in de nachtelijke uurtjes. Daarnaast heb ik een eigen aannemersbedrijf. Dat is een beetje een uit de hand gelopen hobby.” Klik op de oranje pijl voor de vijf Leidse hotspots van Koen. 

Oudt Leyden Pannenkoekenhuys

Oudt Leyden

“Het eten daar is gewoon heel erg lekker. Als ik even iets makkelijks en lekkers wil eten dan ga ik hierheen. Het is echt de moeite waard om een keer heen te gaan. Als je hier een pannenkoek hebt gegeten, dan wil je nooit meer anders. Wat ook leuk is: veel internationale bekenden hebben hier ook gegeten, zoals Winston Churchill.”

Oudt Leyden Pannenkoekenhuys restaurants en horeca

Nu open11:30 - 21:30

Steenstraat 49, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

De markt bezoeken

markt

“Ik probeer iedere week wel naar de markt te gaan. Ik vind het leuk om over de markt te lopen, kopje koffie te drinken en met mensen te ouwehoeren. Het is gewoon gezellig.”

Lunchen bij Vet Gezond

vet gezond 2

“Vet Gezond vind ik een leuk concept. Je kunt er goed en gezond eten. En je proeft dat het vers is bereid. Mijn lievelingsgerecht is de broodje bal en ze hebben er lekker bier.”

Vet Gezond restaurants en horeca

Nu open17:00 - 20:00

Omegaplantsoen 4, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Terrasje pakken bij Einstein

Einstein

“Een terrasje pakken bij Einstein is succes gegarandeerd. Naar mijn idee is dit één van de betere terrassen van Leiden. Vooral qua locatie, want het is er altijd gezellig en je hebt er ook altijd zon. Daarnaast is het eten goed en keurige bediening.”

Bar Eetcafé Einstein restaurants en horeca

Nu open10:00 - 00:00

Nieuwe Rijn 19, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Rembrandtbrug

rembrandtbrug leiden

“Deze brug staat op een bijzondere plek. In de zomer is het leuk om hier te komen. Dan varen er veel bootjes, kom je veel toeristen tegen en er zijn leuke terrassen in de omgeving. Het is een leuk stukje Leiden.”

Heb jij ook vijf favoriete spots in Leiden? Deel ze dan met ons, net als Koen. Vorige week was de beurt aan local Bas, zijn favorieten plekjes lees je hier.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶