Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Dina: ‘Zij hebben de lekkerste cheesecake OOIT’

Door Carin van der Meij 21 oktober 2017

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week de beurt aan Dina. Technisch gezien woont zij op dit moment in Katwijk, maar komt binnenkort weer terug naar het mooie Leiden. Zodra haar klushuis pico bello in orde is, pakt ze haar koffers.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Rare items shoppen bij Pull & Bear

Pull & Bear

“Ik vind Pull & Bear een hele leuke kledingwinkel. Vooral omdat ze gekke en opvallende kledingitems hebben. In eerste instantie denk je: huh? Maar dan trek je het aan en staat het best wel cool. Ik heb hier ook de ultieme black dress gekocht en het was nog een koopje ook!”


Meer over Pull & Bear ontdekken?

Pull & Bear kledingwinkels

Gesloten10:00 - 21:00

Haarlemmerstraat 172, Leiden

Bekijk meer:kledingwinkels

Ontspannen op de burcht

De burcht

“De burcht van Leiden vind ik een heerlijke plek om te ontspannen. Als mijn hoofd vol zit, ga ik daarheen. Dan geniet ik van het uitzicht, maar lees ook altijd aandachtig de informatiebordjes. Zijn echt leuke geschiedenisfeitjes om te weten. Als niet-Leidenaren hier op bezoek komen, neem ik ze ook altijd mee naar de burcht.”

Cheesecake bij ROOS

Roos

“ROOS is zo’n leuk koffiezaakje. Allereerst hebben ze de lekkerste koffie, maar die witte chocolade frambozen cheesecake… die is fantastisch! Die moet je echt proberen. Als ik daar ben, dan voelt het alsof ik in een huiskamer zit en wordt bediend door vriendinnen. Hele fijne sfeer. Enige nadeel is dat meer mensen deze hotspot hebben ontdekt, want het is altijd stampensvol. Dus als je gaat, ga op tijd.”


Meer over ROOS ontdekken?

ROOS koffiebars

Gesloten08:00 - 18:00

Botermarkt 12, Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Tweede thuis bij ICF Leiden

Ins Blau

“Eén van mijn favorieten plekken is Theater Ins Blau. In dit theater organiseert de kerk ICF Leiden elke zondag een dienst. Ik ben lid van deze kerk en ben er ook elke zondag te vinden. Dankzij ICF Leiden voelt deze plek als mijn tweede thuis. De kerk heeft mijn leven drastisch veranderd, in positieve zin.”


Meer over Theater Ins Blau ontdekken?

Theater Ins Blau theaters

Gesloten13:00 - 17:00 *

Haagweg 6, Leiden

Bekijk meer:theaters

Wandelen door historisch Leiden

pieterskerkhof

“Ik loop graag door de binnenstad van Leiden, vooral het stukje bij de Pieterskerk. Je hebt daar zulke mooie straten en huizen. Ik vind het contrast ook zo mooi. Je kunt je in deze straten heerlijk terugtrekken, terwijl paar straatjes verder de drukte van de stad is. Ik loop hier één keer in de twee maanden en spot elke keer weer iets nieuws.”

Heb jij ook vijf favoriete spots in Leiden? Deel ze dan met ons, net als Dina maar ook local Noeleen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶