Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Danique: ‘Dit plekje voelt echt als een tweede woonkamer’

Door Danique Roozekrans 10 oktober 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze keer deelt onze nieuwe gastredacteur Danique haar vijf hotspots in Leiden.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen

Beeld: Danique Roozekrans

De 25-jarige Danique komt oorspronkelijk uit Haarlem. Voor haar studies geschiedenis en literatuur verhuisde zij naar Leiden en is hier sindsdien niet meer weg te slaan. Door de vele fijne plekjes en het dorpskarakter is ze echt van Leiden gaan houden. ‘Vijf favorieten benoemen is eigenlijk ook veel te weinig’, vandaar dat ze voortaan vaker voor indebuurt zal schrijven.

Klik op het oranje pijltje voor de vijf hotspots van Danique.

’t Suppiershuysinghe

Beeld: Roos Kralt/indebuurt Leiden

“In het voormalig cipiershuis aan het Gerecht zit sinds 1975 een koffiebar, een plek die in de tussentijd maar weinig is veranderd. In mijn studententijd heb ik hier achter de bar gestaan; ik ben dus een beetje bevooroordeeld maar ‘het koffiehuisje’ voelt ondertussen als een tweede woonkamer. Door de gemoedelijke sfeer is er altijd wel iemand in voor een praatje en ze schenken natuurlijk ook gewoon goede koffie.”

Mayflower Bookshop

Mayflower Bookshop
Beeld: indebuurt Leiden

“In een prachtig pand aan de Breestraat vind je mijn favoriete boekhandel. De winkel is vernoemd naar het schip waarmee de eerste Engelse kolonisten, die lange tijd in wevershuisjes achter de huidige Kloksteeg woonden, naar Amerika trokken. Als voormalig geschiedenis- en literatuurstudent kan ik uren in deze georganiseerde chaos doorbrengen. Het aanbod aan boeken is ook erg breed, van nieuwe drukken tot tweedehands en zowel romans als kookboeken.”

Sabai-Sabai

Beeld: Google Street View

“Dit Thaise restaurant op het Noordeinde is niet alleen sfeervol, het eten is vooral ongelofelijk lekker. De Thaise rode groenten curry (nummer 63) haal ik ondertussen iets te vaak af, maar ook de rest van de gerechten zijn een bezoekje waard aan Sabai-Sabai.”

Kijkhuis

bioscoop kijkhuis leiden

“Het Kijkhuis is onderdeel van de unieke drie-eenheid van bioscopen in Leiden. Alhoewel het Trianon en Lido theater zich beide in prachtige gebouwen bevinden, gaat mijn voorkeur toch uit naar het artistiekere programma van deze ietwat idyllische bioscoop. In de foyer bestel je nog even een wijntje om vervolgens te genieten van een goede film. Ook een aanrader: bestel een Cinevillepas!”

Lil & Zo

Beeld: indebuurt Leiden

“Met de vele kapperszaken die Leiden telt kan het soms moeilijk kiezen zijn. Lil & Zo is een retro salon in de Diefsteeg die werkt met stoelverhuur. Alle kapsters zijn zelfstandig onderneemsters en hebben daardoor vaak een persoonlijke band met hun klanten. De prijzen zijn zeer betaalbaar en je kan met mooi weer zelfs in de binnentuin geknipt worden!”

Wil jij ook je favorieten van Leiden delen op indebuurt? Vinden wij leuk, stuur ons een berichtje!

Lees ook:

Leuk volgens local Marit: ‘Je zit er zo fijn buiten, in dat stiekeme steegje’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
nelske

Leuk volgens local Nelske: ‘Hier kan ik prima in mijn eentje naartoe gaan’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
pip

Leuk volgens local Pip: ‘Ze hebben hier de lekkerste tosti’s van Leiden’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekj...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶