Leuk volgens local Cas: ‘Het is een prachtige pub van deze tijd geworden’

De beste tips komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze keer geeft Cas ten Hooven (28) zijn zeven favoriete hotspots prijs. Hij woont al zijn hele leven in Leiden en is een bekend gezicht in de Leidse horeca.

Wil jij ook je favorieten van Leiden delen op indebuurt? Dat vinden wij leuk! Stuur ons een berichtje of vul alvast deze vragenlijst in!

Even voorstellen…

Cas zijn wieg stond aan de Hoge Rijndijk en als kind groeide hij op aan de Schelpenkade. ”Ik zat alleen op een voetbalclub in Zoeterwoude. Voor de rest doe ik alles al mijn hele leven in Leiden.” Verder is de kans groot dat Cas een keer je eten klaar heeft gemaakt of je biertje heeft getapt: hij is namelijk een echte ‘horecaman’. Dat begon in 2008 bij het oude Tapas Enzo aan de Oude Rijn. Daar kwam hij binnen als afwasser en vertrok hij als kok. Sindsdien heeft hij al op acht verschillende plekken in Leiden in de keuken of achter de bar gestaan. Al die ervaring hoopt hij ooit te kunnen gebruiken om zijn eigen zaak te openen. ”Het lijkt me wel duidelijk in welke stad.”

De verstopte Mamie Gourmande

”Als ik echt lekker aan mijn dag wil beginnen, dan ga ik ontbijt halen bij bakkerij Mamie Gourmande. Iedereen kent de vestiging aan het Gangetje wel. Daar staat heel vaak een lange rij. Wat een stuk minder mensen weten, is dat er ook een vestiging zit aan de Hogewoerd. Die is nog een soort van onontdekt, dus daar hoef je nooit lang te wachten. Het chocoladebroodje en de kaasstengel zijn mijn vaste bestellingen. Als je die kaasstengel hier gegeten hebt, dan hoef je er nooit meer een van de supermarkt.”

Mamie Gourmande

4,7
(360)

Gangetje 14, 2311ER Leiden

Nu geopend

Meer informatie

Echte koffie bij Borgman en Borgman

”Je krijgt nergens een betere kop koffie. Ze houden het simpel en het draait echt puur om de koffie zelf, zonder opsmuk. Tom en Rien Borgman, vader en zoon, doen het samen. Dat zijn twee super sympathieke mannen. Ze hebben ook een goed verhaal over hun producten.”

Borgman & Borgman
Tom en Rien Borgman. (Archiefbeeld: indebuurt)

Borgman Borgman

4,4
(330)

Nieuwe Rijn 41, 2312 JG Leiden

Nu geopend

Meer informatie

Lunchen bij Bar Lokaal

”Het personeel is top en je hoeft nooit aan de kwaliteit van het eten te twijfelen. Ze zijn super creatief en ze hebben tijdens corona ook een heel succesvol afhaalmenu opgezet. Dat is echt niet makkelijk, dus daar heb ik heel veel respect voor.”

terras bar lokaal
Archiefbeeld: indebuurt Leiden

Bar Lokaal

4,7
(517)

Hartesteeg 13, 2312 JW Leiden

Nu geopend

Meer informatie

Diner bij De Engelenbak

”De vrouw die hier nu kok is, Lou Eisenberger, is super creatief. Ze plukt haar eigen kruiden en eetbare bloemen. En ze gebruikt bijvoorbeeld veel groente uit een eigen moestuin. Dat vind ik ontzettend leuk. Het menu is wisselend, maar de kwaliteit van het eten gegarandeerd. Als je ook wat bijzonders wil drinken, kun je aan barman Arnoud vragen of hij een cocktail voor je maakt. Daar is hij de beste in. Hij heeft zijn eigen cocktailbar gehad: Bon Vivant.”

De Engelenbak

4,4
(339)

Lange Mare 38, 2312 GS Leiden

Nu gesloten

Meer informatie

Pub van deze tijd: North End

”Vorig jaar is deze pub aan het Noordeinde overgenomen door Leo en Pieter. Ze hebben natuurlijk extreme pech met corona. Maar, door de verbouwing is het nu wel een prachtige pub van deze tijd geworden. Ik werk hier nu zelf en ik heb de nieuwe borrel- en lunchkaart verzorgd. Je kunt tussen 12.00 en 18.00 uur bij ons op het terras dus ook wat eten. Kom een keer wat proeven. Ik zou voor de Duck Sandwich gaan.”

Beeld: indebuurt Leiden.

North End

4,2
(479)

Noordeinde 55, 2311 CB Leiden

Nu gesloten

Meer informatie

Naturalis

”Hier liggen voor mij veel herinneringen. Ik kwam hier heel vaak met mijn vader. Als klein jongetje keek ik altijd mijn ogen uit. Na de verbouwing ben ik er nog niet geweest. Ik hoorde dat Naturalis is uitgeroepen tot ‘Europees museum van het jaar van 2021’. Daarom wil ik snel nog een keer gaan als dat weer kan. Ik denk dat ik weer even een heel klein jongetje ben.”

naturalis
Beeld: indebuurt Leiden.

Naturalis Biodiversity Center

4,4
(6,1k)

Darwinweg 2, 2333 CR Leiden

Nu geopend

Meer informatie

Van Manen aan Tafel

”Als je iets nodig hebt voor de aankleding van je tafel, dan moet je hier zijn. Ze hebben alles: pannen, servies, tafelkleden, keukengerei, noem het maar. Het is gewoon een prachtige winkel. Bijna alles wat ze hebben is mooi. Daarom is het eigenlijk ook leuk om naar binnen te gaan als je niets nodig hebt.”

Van Manen aan Tafel

4,4
(49)

Hogewoerd 6 – 8 , 2311 HM Leiden

Nu geopend

Meer informatie

Meer lezen?

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “Leuk volgens local Thomas: ‘Daar zie je nog hetzelfde als 500 jaar geleden’”

Leuk volgens local Thomas: ‘Daar zie je nog hetzelfde als 500 jaar geleden’

Ga naar “Leuk volgens local Vanessa: ‘Die winkel is voor mij belangrijker dan een goede kapper’”

Leuk volgens local Vanessa: ‘Die winkel is voor mij belangrijker dan een goede kapper’

Ga naar “Leuk volgens local Marc: ‘Dat is veruit de beste van Leiden’”

Leuk volgens local Marc: ‘Dat is veruit de beste van Leiden’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “KOOKPAN 24 CM / HAPJESPAN Ø 28 CM € 12,99”

KOOKPAN 24 CM / HAPJESPAN Ø 28 CM € 12,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 10 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Aroma rood van € 11,90 voor € 9,99”

Douwe Egberts Aroma rood van € 11,90 voor € 9,99

  • PLUS
  • Geldig t/m 10 december 2022