Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even voorstellen: onze nieuwe Community Manager Lidwien

Door Lidwien Arndt 12 november 2019

Nieuw bij indebuurt maar al jarenlang thuis in Leiden. Als kersverse Community Manager ga ik voor jullie op zoek naar de leukste nieuwtjes in onze sleutelstad. Benieuwd naar de Leidse achter dit toetsenbord? Ik stel me even voor…

Mijn naam is Lidwien, 26 jaar en geboren in Leiderdorp. Na de middelbare school besloot ik het vertrouwde Leiden te verlaten en woonde ik onder andere in Amsterdam, Nijmegen en Madrid. Maar eerlijk is eerlijk, Leiden bleef altijd ‘thuis’ en sinds vier jaar ben ik weer officieel een Leienaar. Al jaren houd ik lijstjes bij van iedere stad waar ik kom: waar moet je eten? Wat moet je zien? En what’s new? Dat ik dat nu elke dag (en voor mijn eigen stad) mag doen is natuurlijk superleuk.

Op reis en op zoek

Als je mij vraagt waar ik echt gelukkig van word, komen er direct twee dingen in me op: Teckels en reizen. Ja echt, ik heb een groot zwak voor deze kleine viervoeters. Maar een hond en veel reizen gaat helaas niet zo goed samen, dus die kantoorteckel laat nog even op zich wachten. Het liefst ga ik namelijk wel tien keer per jaar op reis. Oké, dat kan natuurlijk niet. Maar wel zo vaak mogelijk. Reizen is prachtig: nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en interessante verhalen achterhalen. De volgende trip staat al op de planning, eind deze maand ga ik naar Rome met mijn vriend. Ik kijk nu al uit naar de pasta, de drukke Italiaanse gebaren en de belachelijk sterke koffie.

Leidse liefdes

En ja, al dat reizen is leuk hoor. Maar gewoon hier om de hoek vind je ook zoveel moois. Als ik op een zonnige zaterdagochtend langs de grachten fiets bijvoorbeeld, op weg naar de markt. Dan maakt mijn Leidse hart weer een klein sprongetje. Deze stad heeft alles, en krijgt zelfs steeds weer meer. Mijn favorieten in Leiden? Hardlopen in park Cronesteyn, een proeverij bij wijnbar Burgemeester Goeswijn, een kop koffie of ontbijt bij Bar Lokaal en een domibo bij Café de Uyl.

Zo, nu weet je een beetje wie die nieuwe Community Manager is bij indebuurt Leiden. Heb jij een bijzonder, gek of leuk Leids verhaal dat je wilt delen met de rest van de stad? Laat het me weten, ik ben altijd nieuwsgierig: [email protected]

Lees ook

Adiós Leiden! 5 x deze Leidenaren verhuisden naar het buitenland

Natúúrlijk vinden wij dat Leiden de allermooiste plek is om te wonen, maar de wereld is groter dan d...
koptelefoon telefoon luisteren muziek

Het luisteren waard: 4 x podcasts die worden gemaakt door Leidenaren

Podcasts luisteren is het helemaal anno nu. En wij snappen waarom, want met een podcast in je oren w...
Hardlopen

Dit zijn 7 mooie hardlooproutes door Leiden

Met dit mooie weer is hardlopen door Leiden bepaald geen straf. Maar welke route neem je? Vaak ben j...
Wijnbar burgemeester goeswijn

Wijnbar Burgemeester Goeswijn is open in Leiden en zo ziet het eruit

Muziek? Check. Wijn? Genoeg. Hapjes? Yes. Panter bank? Zelfs die is aanwezig. Burgemeester Goeswijn ...

De mooiste Leidse honden: dit zijn de genomineerden voor 2019

Wil er geen hond naar je luisteren, wanneer jij aan familie en vrienden probeert te vertellen dat jo...