Edwin is DJ voor kinderen: ‘Na Lang Leve de Liefde kreeg ik veel blije berichten’

Beeld: JC van Manen

Deze week in het kader van Leidenaren met bijzondere beroepen: de 33-jarige Edwin. Misschien komt deze opvallende Leidenaar je bekend voor, dat kan! Edwin deed namelijk mee aan het programma Lang Leve de Liefde. Wij belden hem op!

Altijd blij

Wanneer hij de telefoon opneemt, herkennen we Edwin meteen aan zijn uitbundige lach. En we horen iets anders: bespeuren we daar een écht Leids accent? ”Ja, dat kan kloppen. Ik ben geboren in Leiden en opgegroeid in Leiderdorp. Tegenwoordig woon ik weer in de sleutelstad.” Edwin is 33 en hij werkt al jaren als kinder-DJ, al was het eerst zijn bedoeling om voor de klas te staan. ”Ik heb één jaar PABO gedaan, toen kwam ik erachter dat kinderen rustig krijgen niet mijn ding is. Haha!” Zelf is Edwin altijd al een kleurrijk en vrolijk persoon geweest. ”Blij ben ik al mijn hele leven. Natuurlijk zijn er wel eens periodes dat het wat minder is, maar ik ga altijd weer op zoek naar mijn happy mood. Die voelt voor mij het meest natuurlijk.”

Op de camping

Niet gek dus dat Edwin enorm geniet van zijn werk als DJ, waar hij op vijftienjarige leeftijd al mee start. Hij draait op evenement, feesten en bruiloften. Ook ontdekt hij een andere passie: kinderanimatie op de camping. ”Dat heb ik jaren gedaan, bij drie verschillende campings in Frankrijk. Zelfs toen ik een andere fulltime baan had, nam ik in de zomers verlof op voor de camping. Het is echt mijn happy place. Je zit daar in een bubbel waarin vrolijkheid en plezier met je gasten het enige is wat telt. De buitenwereld bestaat even niet. Dat is een heerlijk gevoel!”

Privébeeld: Edwin (in de rode broek) als 16-jarige dj op zijn oude basisschool

Auto in de sloot

Alhoewel het dj’en en het animatiewerk hem veel bezighouden, blijft Edwin daarnaast een baan houden. ”Ik had altijd de overtuiging dat het met animatie en muziek alleen niet zou lukken. Ik durfde het niet eens te proberen.” Edwin blijft daarom zo lang door werken op een plek die niet bij hem past, dat hij in een burn-out belandt. ”Daar kwam ik pas achter toen ik een auto-ongeluk kreeg op weg naar kantoor. Het was alsof iets in mij besloot dat ik beter de sloot in kon rijden, dan nog een dag door te werken,” vertelt Edwin.

Waar is het feestje?

Dankzij zijn bedrijf Blijwin, wat Edwin nu fulltime bezighoudt, kan hij gelukkig helemaal zichzelf zijn en doen wat hij leuk vindt. Edwin draait op feestjes, festivals en concerten door het hele land. Als je denkt aan een festival met een DJ, dan denk je misschien snel aan zwetende lijven, pillen en nachten doorhalen. Bij optredens van Blijwin kun je echter beter denken onesies, snoep en zeepschuim. ”Ik vond muziek maken en feestjes bouwen voor kinderen altijd al het leukst. Dat ik hier echt mijn werk van heb kunnen maken, is een droom. Zeker nu ik er een boodschap aan verbindt die bij me past: iedereen mag zichzelf zijn.”

Beeld: JC van Manen

Niets te gek

Edwin heeft helaas zelf vaak genoeg te maken gehad met negatieve reacties op bijvoorbeeld zijn uiterlijk. ”Dat mensen bijvoorbeeld ‘Bassie en Adriaan’ beginnen te zingen omdat ik oranje haar heb. Of dat ik ergens weg wordt gestuurd omdat ik te kleurrijk gekleed ben.” Edwin wil authenticiteit en diversiteit juist aanmoedigen. ”Juist bij kinderen, want daar begint alles mee. Kinderen moeten niet bang zijn om gek of raar gevonden te worden.”

Lang Leve de Liefde

Ook Edwins deelname aan datingprogramma Lang Leve De Liefde riep veel reacties op. ”Veel positieve hoor! Ik kreeg bijvoorbeeld berichten van mensen waar ik ooit voor heb gedraaid, die het zo leuk vonden om mij op tv te zien.” Edwin is ook heel positief over de manier waarom Lang Leve de Liefde te werk gaat. ”Natuurlijk zie je op tv maar een klein stukje van de date, maar de essentie hebben ze goed over weten te brengen. Mensen die mij kennen zeiden ook allemaal: zo ben je precies in het echt,” vertelt Edwin.

‘Ik ben nog steeds fan van het programma’

Geen spijt

Dat er ook negatieve reacties kwamen op bijvoorbeeld zijn ongebruikelijke baan en kledingstijl zit Edwins kijk op zijn deelname niet in de weg. ”Meestal laat ik het makkelijk los, het bewijst alleen maar dat mijn boodschap over acceptatie zo hard nodig is. Alleen de keren dat ik ben opgebeld door boze kijkers, vond ik wel wat ver gaan. Gelukkig zijn dat uitzonderingen.” Edwin was fan van het programma en is dat na zijn deelname alleen maar meer geworden. ”Ik heb totaal geen spijt, mijn liefde voor het programma is eigenlijk alleen maar gegroeid.”

Toekomstplannen

Zijn plek in de spotlight zal Edwin nog wel even vasthouden, want er staat van alles op de planning. Zo werkt Edwin aan een eigen album, twee boeken en een samenwerking met een vakgenoot. ”Een album met eigen nummers uitbrengen, dat is wel echt dé droom. Dat ik kinderen een show lang plezier zie hebben op mijn eigen muziek,” deelt Edwin met ons. Wij hebben zo’n vermoeden, dat dit verhaal nog wel een vervolg zal krijgen. En wie weet… Misschien heeft Leiden er straks een nieuwe BN’er bij!

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Meer in deze categorie

Leidenaren

Ga naar “Nieuw in Leiden! Caresse (28): ‘TOOTJE is een droom die uitkomt’”

Nieuw in Leiden! Caresse (28): ‘TOOTJE is een droom die uitkomt’

Tootje
Ga naar “Deze nieuwe thrillerserie wordt in Leiden opgenomen en jij kunt meespelen”

Deze nieuwe thrillerserie wordt in Leiden opgenomen en jij kunt meespelen

Ga naar “Leiden blijft groeien: zoveel inwoners zijn er”

Leiden blijft groeien: zoveel inwoners zijn er

Winkelen Haarlemmerstraat

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Nomad dames- of heren- thermokleding € 14,99”

Nomad dames- of heren- thermokleding € 14,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle De Cecco pasta van € 5,58 voor € 2,79”

Alle De Cecco pasta van € 5,58 voor € 2,79

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “kiwi’s van € 2,49 voor € 1,49”

kiwi’s van € 2,49 voor € 1,49

 • Lidl
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Fulltime verkoper”

Fulltime verkoper

 • Budget Home Store XL Zoeterwoude
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Facilitaire Dienst”

Medewerker Facilitaire Dienst

 • Universiteit Leiden
 • Fulltime/Parttime