Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 bekende acteurs en actrices zijn geboren in Leiden

Door Sophie Halstein-Omtzigt 25 maart 2020

Ben je ook zó benieuwd welke acteurs en actrices in Leiden geboren zijn? Veel van hen wonen inmiddels niet meer bij ons in de buurt, maar deze BN’ers komen oorspronkelijk uit ons stadje. Kijk hier of jij ze ook kent.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Sebastiaan Labrie

Beeld: ANP

Sebastiaan is presentator en acteur. In 1971 is hij geboren in Leiden. Hij werd bekend door zijn rol in de soapsseries Onderweg naar morgen en Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). En hij is bekend als presentator van 3 op Reis, hij viel als zesde af in het spelprogramma Wie is de Mol? en hij heeft tot aan de halve finale meegedaan aan Expeditie Robinson.

Isa Hoes

Beeld: ANP

Isa Hoes is ook geboren in Leiden. Isa Hoes is bekend als (stem)actrice en schrijfster. Ze werd bekend door haar rol in GTST als Myriam. En ze speelde onder andere in series als Vrouwenvleugel, Celblok H en Rozengeur & Wodka Lime.

Op het grote witte doek was ze ook een aantal keer te zien; haar laatste film was De Ontsnapping een verfilmd boek van Heleen van Royen.

Bartho Braat

Beeld: ANP

Welke Leidenaar kent dit gezicht nou niet? Bartho speelt al jaren de rol van Jef Alberts. Of als je écht onder de nog-nooit-naar-GTST-gekeken-steen hebt gelegen, dan ken je hem misschien wel als acteur in de videoclip van ‘Leef ‘ van André Hazes. Bartho werd in Leiden geboren op 17 augustus 1950.

Annie van Ees

Beeld: indebuurt Leiden

Omdat zij niet meer leeft is deze in Leiden geboren actrice misschien minder bekend. Maar er is zelfs een straat naar haar vernoemd in de Stevenshof.

In de jaren 30 was Annie bekend als één van de grootste actrices op het toneel en ze heeft ook in films gespeeld. Annie van Ees werd geboren in 1893. Ze overleed in 1970 en woonde toen in Zwitserland.

Carice van Houten

Toegegeven! Het is een beetje flauw van ons, want in 1976 is Carice eigenlijk in Leiderdorp geboren. Maar we vonden haar zó leuk om te noemen. Want kom op zeg! Welke Leidse kan zeggen dat ze samen met Jon Snow in Games of Thrones heeft gespeeld?

Zijn wij een acteur of actrice die in Leiden geboren is vergeten? Meld het ons via de mail, Instagram of Facebook.

Lees ook:

Boerhaave

Tip voor tijdens je lunchpauze: dwaal door Leidse musea vanaf je bank

Massaal thuis blijven en werken ziet er nu wel anders uit dan een jaar of 25 geleden. Toen kon je no...

Meester Timo maakt lesvideo’s: ‘We krijgen superleuke reacties’

Wij vroegen ons af hoe het gaat met Leidse leerkrachten die voor de maatregelen rondom het coronavir...

Binnengluren in deze Leidse villa die nu te koop staat

Het mag geen geheim meer zijn: indebuurt 'hartje' Funda. Niet omdat we ieder week een nieuw onderkom...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Leidenaren