Leidenaren

#fitboyandgirl! 10 x sportieve Leidenaren gespot

Sport
19 februari 2018

Uit onderzoek blijkt dat 67% van de Leidenaren minimaal één keer per maand sport. Shout out naar jullie! Wij zetten daarom tien van deze sportieve Leidenaren in het zonnetje. 

Binnenkijken bij Luke: ‘Keukens in studentenhuizen waren echt horror’

Leidenaren
19 februari 2018

Deze week in ‘Binnenkijken bij’ zijn we bij Luke, aan de 3e Binnenvestgracht. Luke (25) doet momenteel twee masters aan de Universiteit van Leiden en komt oorspronkelijk uit Rotterdam. Wij…

Dulle kieren & Kanebraaiers: kennen jullie deze Leidse woorden? (video)

Genieten van Leiden
18 februari 2018

Dulle kier, Kanebraaier, Larvekar… Ken jij de betekenis van deze Leidse woorden? In dit leuke filmpje ondervraagt ‘Sneaks per View’ Leidenaren over hun kennis van de Leidse taal. Even koekeloeren!

Grappig! Leidse studente speelt in beroemde videogame

Leidenaren
18 februari 2018

Tja… de ene student verdient bij als pizzabezorger, de ander staat model voor een actieheld. De voormalig Leidse studente Stefanie Joosten speelde in de beroemde videogame Metal Gear Solid. 

Leuk volgens locals Chris en Esther: ‘The Duke of Oz is een speciaal plekje voor ons’

Favorieten van
17 februari 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de allerleukste plekjes. Deze week het Leidse koppel Chris en Esther.    

Jacob van Belgisch Biercafé Olivier: ‘Praten over bier, dat is toch heerlijk’

Ondernemer uitgelicht
16 februari 2018

Deze week in ‘Ondernemer Uitgelicht’, zitten we aan de bar bij Olivier aan de Hooigracht. Daar vertelt bedrijfsleider en barman Jacob ons alles over zijn Belgisch biercafé. 

Love is in the air: 5 x de meest verliefde stelletjes van Leiden

Genieten van Leiden
14 februari 2018

Valentijnsdag leek ons het perfecte moment om op zoek te gaan naar lovebirds, tortelduifjes en dolverliefde stelletjes in Leiden. Kijk (en zwijmel) mee!

Speciaal voor de haters: anti-Valentijnsdagtips

Doen
14 februari 2018

Gruwel jij van Valentijnsdag? Vind jij dat kleffe gedoe, de zoetsappige Hallmark-kaartjes en geheime aanbidders helemaal niks? Dan hebben we speciaal voor jou anti-Valentijnsdagtips! Ontwijk de tortelduiven die aan elkaar geplakt…

Even terugkijken: Leids Cabaret Festival bij Jinek

Shownieuws
13 februari 2018

Yes, het is zover! Deze week is het Leids Cabaret Festival. Gisterenavond – 12 februari – schoven drie oud-winnaars van het festival aan bij Eva Jinek om te praten over…

Laura (29) combineert passies fotografie en make-up in haar beautyblog

Leidenaar van de Week
13 februari 2018

Elke week benoemen wij iemand tot Leidenaar van de week. Dit keer de 29-jarige Laura. Zij woont al negen jaar in Leiden. Naast haar studie en werk is ze vooral…

Pagina 1 van 17