Laura (29) heeft een succesvolle beautyblog: ‘Ik vind het heerlijk om lekker te tutten’

Door Carin van der Meij 8 juli 2018

Elke week benoemen wij iemand tot Leidenaar van de week. Dit keer de 29-jarige Laura. Zij woont al negen jaar in Leiden. Naast haar studie en werk is ze vooral druk met haar beautyblog. 

Verhuizen naar Leiden

Laura is geboren en getogen in Rockanje, een dorp vlakbij Spijkenisse. Op haar 19e verhuisde zij naar Leiden en daar was ze zeker aan toe. “Ik had heel veel zin om naar Leiden te verhuizen. In Rockanje is er niet veel leuks te doen. Ja, je hebt het strand. Maar in Nederland is het drie weken lekker weer en dan houdt het wel op.” De eerste indruk van Leiden was dan ook positief. “Leiden is een stad, maar het lijkt meer op een groot dorp. Het is niet een Amsterdam waar je continue denkt: wat gebeurt hier? Het is lekker compact en dat vind ik wel fijn.” De 29-jarige heeft verschillende studies gevolgd: psychologie en maatschappelijke dienstverlening (MWD), maar deze heeft zij niet afgemaakt. Ze is nu bezig met haar scriptie voor haar studie taalwetenschap.

‘Ik was helemaal enthousiast toen ik mijn eerste berichtje kreeg van iemand die ik niet kende’

Beauty en fotografie

Naast studeren werkt Laura sinds vorig jaar bij de kledingwinkel Honoloeloe. In haar vrije tijd is zij voornamelijk bezig met haar twee grootste hobby’s: fotografie en make-up. “Mijn vader maakte ook altijd foto’s. Ik heb het idee dat mijn aanleg voor fotograferen van hem komt. Ik maak graag foto’s van de natuur, maar ook van steden zoals Leiden.” De passie voor haar tweede hobby – beauty – kwam toen Laura 12 jaar oud was. “Opeens was die passie daar. Ik begon met blauwe oogschaduw en mascara, die waren toen helemaal in. En dat breidde zich steeds meer uit. Ik vind het heerlijk om lekker te tutten.” Deze twee passies heeft Laura sinds een jaar bij elkaar gebracht. Zij is haar eigen beautyblog LvanR begonnen.

Laura
Laura werkt vanuit huis aan haar blog. Inmiddels heeft zij haar eigen camera gekocht.

LvanR

Laura maakt blogs over make-up en fotografie, maar ze deelt ook wel eens recepten. In eerste instantie zag Laura het niet zitten om een blog te beginnen. “Ik dacht altijd: je hebt al zoveel blogs over beauty. Maar vriendinnen hebben mij uiteindelijk aangespoord om toch een eigen website te starten.” En zo geschiedde: Laura leende een camera van haar vriend, maakte een eigen website en heeft inmiddels al een aardige fanbase. “Ik weet nog dat ik helemaal enthousiast was toen ik mijn eerste berichtje kreeg van iemand die ik niet kende. Dat was heel erg leuk.”

Visagie

De Leidse Laura heeft het dus behoorlijk druk. Ze studeert, werkt en heeft dus haar eigen blog. Over wat ze in de toekomst wil gaan doen, is ze nog niet helemaal uit. “Ik weet niet hoe het verder gaat met mijn blog, maar ik weet wel dat ik verder wil gaan met beauty. Ik zou graag binnen nu en een jaar een cursus voor make-up artist willen volgen.” Natuurlijk hebben wij voor de beauty leken onder ons ook nog om een dé make-up tip gevraagd: “Mocht je niet veel ervaring hebben met make-up, dan zou ik mij focussen op de wimpers en wenkbrauwen. Mascara haalt je ogen op en een wenkbrauwpotlood of poeder vormt je gezicht. Oh en concealer is ook altijd een goed idee.”

Ben of ken jij iemand die perfect is als Leidenaar van de week? Tip dan de redactie.

 
Wim Filemon
Leidenaar van de Week

Dartfanaat Wim Filemon: ‘Van Barneveld vroeg of ik met hem mee wilde naar de UK Open’

Onze Leidenaar van de week is gek op darten. Hij steekt al zijn vrije tijd in projecten die ...
Carin van der Meij - Geplaatst op 6 februari 2018