Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2020 in Leiden: dit is er te doen

Door Carin van der Meij 4 februari 2020

Leiden kleurt – net als de rest van het land – op maandag 27 april 2020 oranje. Markten, feestjes en andere activiteiten: op koningsnacht en Koningsdag is in Leiden van alles te doen. Zorg dat je niets mist.

Update: in verband met het coronavirus zijn alle evenementen tot 1 juni afgelast. Dit betekent dat Koningsnacht en Koningsdag niet doorgaan en dit artikel dus is verouderd. Over een eventueel vervangend programma is nog niets bekend. We houden je op de hoogte!

Dit jaar valt Koningsdag op een maandag. Het is een officiële feestdag, dus de meeste mensen zijn op deze dag vrij om de verjaardag van Willem-Alexander te vieren.

Wat kun je op Koningsdag doen in Leiden?

De vraag der vragen: wat staat er op het programma? Genoeg! Houd je van een feestje? Die zijn er genoeg in Leiden. Kan je niet wachten om een rondje over een vrijmarkt te lopen? In onze stad zijn kraampjes in overvloed. Bekijk hier het koningsdagprogramma:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Welke vrijmarkten kan ik bezoeken in Leiden?

Heb jij alleen maar oog voor de koopjes? Ga dan snel naar een overzicht van alle koningsdagmarkten in Leiden:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Viert Leiden nog koningsnacht?

De verjaardag van Willem-Alexander begint al met koningsnacht. Voor alle feestbeesten hebben wij een overzicht gemaakt van alle feestjes op zondag 26 april:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Wat is de weersverwachting op Koningsdag in Leiden?

Zon, wind, regen, hagel: wat gaat het worden op Koningsdag? Wees goed voorbereid en neem hier een kijkje naar de weersvoorspelling van maandag 27 april:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Hoe kom ik op Koningsdag in Leiden?

Goede vraag! Op deze nationale feestdag zijn veel inwoners op de been. Wat betekent: drukte op de weg. Dit zijn de verkeersmaatregelen in en rondom onze stad:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Kan ik op 27 april nog wel winkelen of boodschappen doen?

Niemand vindt het leuk om voor een dichte deur te staan, dus check van te voren of de winkels en supermarkten met Koningsdag open zijn. Lucky you, wij hebben het voorwerk al gedaan:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.

Is er nog wat te doen in de omgeving van Leiden?

Denk maar niet dat Leiden de enige is die Koningsdag uitbundig viert. Ook in de omgeving is er genoeg leuks te ondernemen. Bekijk hier het koningsdagprogramma van Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Rijnsburg:

Dit artikel komt zo snel mogelijk online.