Kinderrommelmarkt op Koningsdag 2019 in Leiden: dit moet je weten

Door Carin van der Meij 30 maart 2019

Ook dit jaar kunnen kinderen op Koningsdag (zaterdag 27 april) hun spulletjes verkopen op de kinderrommelmarkt in Leiden. Wil je kijken of hieraan deelnemen? Wij zetten alle informatie voor je op een rij. 

Waar is de kinderrommelmarkt?

Kinderen tot en met 15 jaar kunnen hun spulletjes verkopen op de kinderrommelmarkt. Deze zal plaatsvinden op de Hooglandse Kerkgracht, Breestraat en Papengracht. De standplaatsen zijn ongeveer twee meter breed.

Wanneer en hoe laat?

De kinderrommelmarkt is op zaterdag 27 april, Koningsdag dus. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur.

Waar moet je je inschrijven?

Voor de rommelmarkt heb je een vergunning nodig. Kinderen kunnen deze zelf afhalen bij het Stadsbouwhuis (Langegracht 72). Dit kan vanaf woensdag 3 april tot en met woensdag 17 april. Let wel op: dit kan alleen op werkdagen tussen 14.00 tot 16.00 uur. Ouders of verzorgers kunnen op vertoon van een ID-kaart van hun kind ook de vergunning afhalen.

Het Gouden Petje

Dan is er ook nog de kinderwedstrijd ‘Het Gouden Petje’. Kinderen van 6 tot 15 jaar kunnen op de Hooglandse Kerkgracht, Breestraat of Papengracht akoestische muziek maken. Burgemeester Lenferink zal dan ‘Het Gouden Petje’ uitreiken aan de beste muzikanten. De prijsuitreiking is tussen 13.00 en 13.30 uur op het Stadhuisplein. Om hieraan mee te doen heb je een plaatsbewijs nodig. Die kun je ook ophalen bij het Stadsbrouwhuis.

Lees hier het programma van Koningsnacht en Koningsdag 2019:

Koningsdag 2019 in Leiden: dit is er te doen

Hieperdepiep... hoera! De koning is op 27 april jarig en natuurlijk viert heel Nederland dit heugeli...

Koningsnacht 2019 in Leiden: deze feestjes kun je bezoeken

De verjaardag van de koning kun je niet lang genoeg vieren. Want niet alleen op Koningsdag, ook tijd...