Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuws! Dit jaar zijn er vijf nieuwe evenementen toegevoegd aan de Winter Wonder Weken

Door Carin van der Meij 7 november 2018

In november en december worden er heel veel leuke evenementen georganiseerd onder de noemer Winter Wonder Weken. Wij zijn allemaal bekend met de ijsbaan, kerstmarkt en nostalgische kermis. Maar dit jaar kun je ook naar vijf nieuwe evenementen. Nice! Wij nemen ze met je door.

Evenement 1: Groot Kerstcircus

Dit nieuwtje vertelden wij jullie vorige week: op de Lammermarkt komt er dit jaar een Groot Kerstcircus. Het circus is onderdeel van de Winter Wonder Weken en zal op het plein staan van 21 tot 30 december. Meer informatie over deze activiteit lees je hier.

Evenement 2: Bärr

Van vrijdag 7 december tot en met 6 januari is er een Bärr Winterfestijn op het Stadhuisplein. En wat is dat dan precies? Het is een Scandinavisch concept dat nu voor het eerst in Nederland is. Het is een rondreizend restaurant in Noorse viking tenten. Met berevellen en een knapperend houtvuur is het plaatje helemaal compleet.

Evenement 3: Winter Wonder Jacht

Op zondagochtend 16 december kun je poolvossen in de stad tijdens de Winter Wonder Jacht. Heb je alle poolvossen gevonden en is je stempelkaart dus vol? Dan maak je kans op een mooie prijs.

Evenement 4: Winterverhalen Pieterskwartier

Nog een nieuw evenement: de winterverhalen in het Pieterskwartier. In het weekend van 15 en 16 december kun je naar winterverhalen luisteren in deze wijk, die wordt omgetoverd tot groot straattheater. Je kunt luisteren naar het bekende verhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. En er zijn hapjes en drankjes op het Pieterskerkplein. Heb jij zin om terug in de tijd te gaan? Het evenement is gratis toegankelijk en start op beide dagen om 12.00 uur.

Evenement 5: Rotary Santa Run Leiden

Ja, de Rotary Santa Run Leiden is precies wat je denkt dat het is: een sportevenement in kerstpakken. Op vrijdag 21 december kun je meedoen aan deze funrun. Om 18.00 uur zullen alle kerstmannen, kerstvrouwen en kerstkinderen starten bij de Vismarkt, de route check je hier. Je betaalt €15,-, voor dit bedrag krijg je een kerstmannenpak, startnummer en een medaille. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen. Deelnemers onder de 12 jaar betalen trouwens 10 euro.

Naast deze vijf nieuwe evenementen worden er nog meer activiteiten georganiseerd. Het volledige programma van de Winter Wonder Weken check je hier:

nieuwe rijn nacht

Winter Wonder Weken 2018 in Leiden: dit moet je weten

In de laatste maanden van het jaar worden er veel leuke evenementen georganiseerd tijdens de Winter ...