Dit is wanneer we kunnen struinen over kerstmarkt in Leiden

Door Carin van der Meij 13 november 2017

De kerstmarkt in Leiden is elk jaar weer een groot succes, vorig jaar is deze zelfs beloond met de Kerstmarkt Award 2016. Veel Leidenaren kijken uit naar het moment dat ze weer kunnen kerstshoppen op de markt. Wij ook! Daarom hebben wij voor je uitgezocht hoe lang we nog moeten wachten en wat we dit jaar op de markt gaan zien.

Wanneer en waar kunnen we de kerstmarkt op?

De kerstmarkt in Leiden is een drijvende markt op het water van de Nieuwe Rijn. We moeten nog iets meer dan een maand wachten, de officiële opening is namelijk op vrijdag 15 december om 15:00 uur. Vervolgens kunnen we tot woensdag 27 december struinen over de markt. Van 16 tot 23 december is de kerstmarkt open van 12.00 tot 21.00 uur. De laatste dagen is er een aangepast programma, vanwege de feestdagen.

Zondag 24 december: 12.00 tot 18.00 uur
Maandag 25 december: gesloten
Dinsdag 26 december: 12.00 tot 18.00 uur
Woensdag 27 december: 12.00 tot 18.00 uur

Wat kunnen we doen?

De drijvende kerstmarkt is een plaatje om naar te kijken. Er zijn kerstlampjes, houtsnippers, kerstmuziek, vuurkorven en de kraampjes zijn verwerkt in mooie aangeklede chalets. In totaal zijn er 86 chalets. Je kunt er winterse producten, delicatessen en kerstcadeautjes shoppen. Ook kun je een lekker hapje eten of drankje doen. Voor wie dit nog niet genoeg is, kun je ook een rondvaart maken vanuit de haven, is er een Nostalgische Kermis en net als vorig jaar: een ijsbaan. Dit jaar is hij zelfs een stukje groter! Meer ijspret dus.

Ook al zo’n zin in kerst? Wij hebben al wat kerst gespot in de sleutelstad. Waar? Dat vind je hier.