Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kerstpakjes en -lingerie bij Boutique Burlesque; een cadeautje voor jezelf én voor je lief

Aangeboden door Boutique Burlesque 10 december 2019

Gourmetten, gezelschapsspelletjes spelen en cadeautjes onder de boom; klinkt als een topkerst 2019! Maar je kunt je kerstdagen ook een extra dimensie geven. Wat dacht je van een hotte kerstoutfit of sexy kerstlingerie… Dat kun je kopen in de Haarlemmerstraat bij Boutique Burlesque. Een winkel waar je echt eens binnen zou moeten lopen, want je kijkt je ogen uit.

Ben jij weleens langs Boutique Burlesque in de Haarlemmerstraat gelopen en dacht je toen: hmmmm, intrigerend…? Even naar binnenlopen zou de logische vervolgstap zijn. Maar het blijkt dat sommige mensen tóch een drempel voelen om dat te doen. Nergens voor nodig! Want er wordt hier misschien sexy lingerie verkocht, de winkel is gewoon een winkel, net als elke andere.

Mirjam Paalvast die de Boutique runt, valt maar gewoon met de deur in huis: “We zijn een sexy winkel, geen sekswinkel. Die vergissing maken mensen misschien weleens, maar we verkopen gewoon kleding en lingerie. Bijzondere en sexy kleding en lingerie, dat wel.”

Neus tegen het raam

De winkel met het uitbundige assortiment is ontstaan uit een idee van Mirjam zelf. “Ik ben Brabantse, dat kun je vast wel horen. Ik vond vroeger de carnavalsoutfits niet sexy genoeg. Heb toen eens zelf iets besteld uit China en dat was heel mooi. Ik kreeg daar leuke reacties op.”

(Lees verder onder de afbeeldingen)

Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden

Mirjam besloot dat ze daar iets mee wilde doen en startte een webwinkel. In 2016 kwam er een fysieke winkel in Leiden, eerst op de Janvossensteeg. Dat zat vlak bij een kroeg. En daar merkte Mirjam dat er interesse genoeg was bij passanten. “Regelmatig zaten op gezichtshoogte vlekjes op de ramen. Allemaal mensen die met de neuzen tegen de ramen geplakt wilden zien wat er binnen allemaal hing.”

Inmiddels is Mirjam een paar hoofdstukken verder. Na een moeilijke periode van depressie nam huidige eigenaar Rob Verburgh de winkel over, onder voorwaarde dat Mirjam de winkel zou blijven runnen. “Ik ben hem heel dankbaar dat ik dankzij hem weer, op mijn eigen tempo, kan re-integreren op de arbeidsmarkt. Rob geeft mij de kans om me weer een beetje mens te voelen.”

Moulin Rouge

De belangrijkste items in de collectie van Boutique Burlesque zijn burlesque kledingstukken, de lingerie en clubwear. Mirjam: “Burlesque is een verleidelijke dans, de meeste mensen kennen het wel uit de film Moulin Rouge. De kledingstukken die hierbij horen zijn korsetten, de tule rokken, kleine hoedjes, maskertjes.” Terwijl ze het uitlegt laat Mirjam een aantal prachtige kledingstukken zien in de winkel. Die zouden bij een bal masqué ook niet misstaan.

(Lees verder onder de afbeeldingen)

Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden

Maar ook in de collectie: bh’s zonder bandjes voor strapless jurkjes en topjes met open rug, boa’s, hoeden, tasjes, zelfgemaakte verensieraden en nog veel meer.

Kleding voor Crazyland

Mirjam: “De meeste klandizie krijgen we van mensen die zich graag bijzonder kleden bij het uitgaan. Crazyland is een type feest waar onze outfits goed bij passen. Het merk Koucla dat wij verkopen past daar goed bij.

Er zijn veel winkels voor online, wij hebben zelf ook een webshop, maar fysieke winkel zijn er niet zoveel van. Ik vind het zelf al moeilijk om schoenen online te kopen, laat staan dit soort kleding. Dat wil je toch even zien en passen.”

Kerstoutfits

Dat kan dus in Leiden bij Boutique Burlesque en daar reizen mensen best een stukje voor, merkt Mirjam. Momenteel stappen bezoekers een winkel binnen die volledig in kerstsfeer is. Niet alleen de kerstboom in de winkel zorgt daarvoor, maar ook in de collectie zijn speciale kerstitems te vinden.

Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden
Foto: indebuurt Leiden

Sexy kerstlingerie bijvoorbeeld. Voor vrouwen die hun lief willen verrassen, of andersom natuurlijk. En ook in de collectie: sexy kerstpakjes. Daarmee kun je goed voor de dag komen bij de kerstfeestjes en evenementen. Mirjam laat zien wat er aan de rekken hangt. Van korte kerstjurkjes tot donkerroodfluwelen strappless tops. “Ik heb deze items uit China. Als je de juiste fabrikanten kent, dan komen daar juist héle mooie stoffen vandaan, zie je?”

Sinds 9 november van dit jaar zit Boutique Burlesque op de Haarlemmerstraat. “Het is toch net even anders hier dan in de Janvossensteeg. Het lijkt erop dat mensen hier toch wat makkelijk naar binnen stappen.”

DHL Servicepunt

Voor mensen met drempelvrees die stiekem heel nieuwsgierig zijn, is er nog een andere optie. De winkel is namelijk ook een DHL servicepunt. Dolgraag even binnenkijken? Pakje bestellen en laten bezorgen bij Boutique Burlesque. En bekijk dan meteen even de fraaie kerstlingerie…

Fijne kerstdagen alvast!Meer over Boutique Burlesque ontdekken?

Boutique Burlesque


Vandaag gesloten

Haarlemmerstraat 218, Leiden