Waag

De huiskamer van Leiden

Vandaag 09:00 - 00:00 uur Nu open Alle openingstijden

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Openingstijden

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Maandag
10:00 - 00:00
Dinsdag
10:00 - 00:00
Woensdag
09:00 - 00:00
Donderdag
10:00 - 00:00
Vrijdag
10:00 - 00:00
Zaterdag
09:00 - 00:00
Zondag
10:00 - 00:00

Waag heeft geen exacte sluitingstijd.

Staat bekend om

  • Midden in het centrum
  • Geschikt voor trainingen
  • Historisch pand aan het water

Over Waag

Over Waag

Waag ligt midden in het levendige hart van de sleutelstad. De deuren zijn van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat geopend: voor het eerste kopje koffie tot aan het laatste biertje. Waag is een plek die aanvoelt als een tweede huis. Je kunt hier ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Op de menukaart vind je allerlei soorten gerechten, deze kunnen op verzoek ook vegetarisch of veganistisch bereid worden.

Het pand

Het rijksmonument waarin Waag is gevestigd bestaat al sinds 1657. Dit historische pand was vroeger de stadswaag: hier werden goederen van handelaren uit andere steden gewogen en gecontroleerd. Sinds de zomer van 2015 is dit monument als vanouds het levendige hart van de stad.

Evenementen

In Waag worden geregeld evenementen georganiseerd. Zo is er van alles te doen rondom feestdagen zoals Sinterklaas, Kerstmis en Koningsdag. Daarnaast wordt hier elk weekend ‘Waag een borrel’ georganiseerd. Proost op het weekend met een goed glas wijn of een lekkere gin & tonic, terwijl je geniet van (live) soul & jazzmuziek. Een perfecte manier om de werkweek af te sluiten en het weekend in te luiden!

Groepen/zaalverhuur

Ook met (zakelijke) groepen kun je bij Waag terecht. Groepsarrangementen en zaalverhuur is mogelijk. Op de eerste verdieping is een prachtige zaal vol daglicht, geschikt voor vergaderingen, trainingen en seminars. Natuurlijk zijn er ook uitstekende mogelijkheden voor een lunch, borrel of diner. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

 

Meest recent over Waag

Pasen 2019 in Leiden: 10 x hier kun je genieten van een paasbrunch

Pasen 2019 in Leiden: 10 x hier kun je genieten van een paasbrunch

Gezellig Pasen vieren met familie en vrienden onder het genot van een heerlijke brunch: wij zijn er dol op! In Leiden zijn er genoeg leuke plekken waar je op eerste en…

Volg Waag op Instagram

Naar Instagram