Psst, plas jij wel goed? Deze dingen moet je weten volgens de experts!

Aangeboden door Bekkenfysiotherapie Oegstgeest 4 maart 2019

Misschien zie je dit artikel verschijnen en denk je: wat een zeikerds. Toiletteren, daar is niks bijzonders aan. Nou, wij hebben de experts er even een plasje over laten doen. Zij hebben wat regels voor ons op een rij gezet en dat is geen kattenpis!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

1. Zo vaak moet je plassen

Veel mensen drinken én plassen niet genoeg. Het is het beste om per dag 1,5 à 2 liter vloeistof te drinken en 6 tot 8 keer te plassen.

2. Voorkom hoge nood

Wat absoluut niet goed voor je is, is je plas heel de dag ophouden. Als je lang je plas ophoudt, moet je bekkenbodem heel hard werken en daardoor heeft deze later moeite om zich te ontspannen.

3. Goede houding

Je toilethouding is heel belangrijk. Zorg dat je rechtop zit, met je voeten plat op de grond. Ook is het belangrijk dat je je goed ontspant.

4. Take it slow

Even snel een plasje eruit persen tussen het haasten en vliegen door, is niet goed voor je lijf. Maak van je toiletbezoek maar even een zenmoment, en neem de tijd. Mee persen is niet goed, laat je blaas zich rustig legen.

5. Even schommelen

Heb je het idee dat je blaas nog niet helemaal leeg is na het plassen? Dan kan het helpen om je bekken even van voor naar achteren te kantelen, zo kun je de laatste beetjes ook uitplassen.

6. Neem plaats

Dan nog een tipje waar festivalgangers en openbare toilethaters niet blij van gaan worden: boven de bril hangen is eigenlijk echt not done. Je kunt je blaas beter legen als je zit. En dat je van vieze toiletbrillen een blaasontsteking kunt krijgen, is gelukkig maar een fabeltje.

Bekkenfysiotherapie

Beeld: indebuurt Leiden

Deze tips werden mogelijk gemaakt door Joke en Rosa van Bekkenfysiotherapie Oegstgeest. Zij hebben vele patiënten met klachten bij het plassen, vrijen of pijnklachten. Wil je meer weten? Bekijk de website of lees de onderstaande artikelen:

(Aanstaande) moeders in Leiden opgelet: zo blijf je vrij van bekkenklachten

Je bent zwanger of net moeder geworden en je bent natuurlijk superblij met dit nieuws. Waarschijnlij...

Rosa (39) en Joke (46) runnen samen een bekkenfysiotherapie praktijk: ‘Onze patiënten zijn héél gemotiveerd’


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bekkenfysiotherapie Oegstgeest. Meer over Bekkenfysiotherapie Oegstgeest ontdekken?

Bekkenfysiotherapie Oegstgeest zorg

Rhijngeesterstraatweg 62, Oegstgeest

Bekijk meer:zorg

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶