Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Landelijk een lichte daling van aantal besmettingen: dit zijn de cijfers van Leiden

Door Carin van der Meij 1 december 2020

Het RIVM heeft een nieuw weekrapport uitgebracht met de meest recente coronacijfers. Daaruit blijkt dat in Leiden 174 mensen positief zijn getest op het coronavirus. De cijfers gaan over de periode 25 november tot en met 1 december.

Het aantal nieuwe besmettingen is daarmee opnieuw gedaald ten opzichte van de week ervoor: toen werden nog 259 Leidenaren positief getest op het coronavirus.

Meldingen in Leiden

Naast de geregistreerde besmettingen zijn er drie Leidse coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Ook is er één persoon geregistreerd die is overleden aan de gevolgen van het coronavirus in Leiden.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Leiden vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Ben je benieuwd naar cijfers van heel Nederland? Lees hier meer over op het AD.