Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomerse uitjes in Leiden: aan deze coronaregels moet je je houden

Door Carin van der Meij 10 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Leiden met je door.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Annie's Terras
Beeld: indebuurt Leiden

Op een hete dag in Leiden willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Café de vriend terras

6 x toffe terras-uitbreidingen in de Leidse binnenstad

Het terrasseizoen begon dit jaar iets later, maar: we mogen weer! We moeten wel 1,5 meter afstand ku...

9 x fijne terrassen buiten de Leidse binnenstad

Dat het genieten is op de terrassen langs de Nieuwe Rijn, is een feit. Maar het kan er daardoor ook ...

Dagje uit met het openbaar vervoer

Beeld: indebuurt Leiden

Een dagje naar Haarlem, een bezoekje aan Drievliet: eropuit in de omgeving van Leiden is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

Watertoren Leiden Sleutelstad
Beeld: indebuurt Leiden

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Zwemmen

jacuzzi water zwembad zwemmen
Beeld: Pexels

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Natuurwater zwemmen

Zwemseizoen 2020: in deze natuurwateren in Leiden en omgeving mag je zwemmen

De zomer is begonnen en er staat héét weer op de planning. Tijd voor verkoeling dus. In heel Nederla...

Varen door Leiden

Foto door: Tom de Rooij, https://www.tdrphotography.nl/

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Langs de terrasjes op de Nieuwe Rijn, over de Leidse Singels: heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

varen gracht boot water

Schip ahoy! 10 x een sloep huren in Leiden en omstreken

Heb je geen bootje, maar wil je tóch Leiden vanaf het water ontdekken? Dan is een sloep huren een he...
Sleutelstad Rapenburg kano varen

Peddelen maar! 3 x plekken waar je een kano of kajak huurt in de omgeving van Leiden

Misschien ben je al druk bezig met plannen voor de zomervakantie. En wie weet wil je met mooi weer w...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona