Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Leiden

Door Carin van der Meij 24 november 2020

In de afgelopen week rapporteerde de GGD 259 nieuwe meldingen van Leidenaren die positief zijn getest op het coronavirus. Dat blijkt uit het nieuwe weekrapport van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 18 tot en met 24 november. 

Het aantal nieuwe besmettingen is daarmee iets gedaald ten opzichte van de week ervoor: toen werden nog 301 Leidenaren positief getest op het coronavirus.

Meldingen in Leiden

Naast de geregistreerde besmettingen zijn er vijf Leidse coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Ook zijn er vijf personen geregistreerd die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus in Leiden.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Leiden vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Benieuwd naar het weekrapport van de RIVM op landelijk niveau? Lees hier meer over op het AD.