Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cijfers: zoveel nieuwe coronabesmettingen zijn er de afgelopen twee weken in Leiden geregistreerd

Door Carin van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. 

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week.

Coronabesmettingen in Leiden

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Leiden? In Leiden zijn 26 coronabesmettingen geregistreerd. Ter vergelijking: van 7 tot en met 21 juli werden er drie besmettingen geregistreerd in de Sleutelstad. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten bleef echter nul.

In een paar omliggende gemeenten is het aantal besmettingen ook gestegen. In Leiderdorp en Voorschoten steeg het aantal van één naar vier. Oegstgeest registreerde twee besmettingen de afgelopen weken, terwijl er de weken daarvoor geen besmettingen waren. In Zoeterwoude werden drie besmettingen geregistreerd, ten opzichte van nul in de weken hiervoor.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook:

Zomerse uitjes in Leiden: aan deze coronaregels moet je je houden

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen of er een dagje op uit. Alleen wa...

Ondernemen in coronatijd: 5 x creatieve initiatieven uit Leiden

Verhalen van ondernemers, we zijn er dol op bij indebuurt. En als het dan ook nog inspirerende verha...

Bij deze winkels in Leiden koop je mondkapjes (en zoveel kosten ze)

Het openbaar vervoer in Leiden gaat vanaf 1 juni weer volgens de normale dienstregeling rijden: maar...

Meer over

Corona Nieuws