Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dit missen we aan een ouderwets avondje stappen in Leiden

Door Carin van der Meij 13 juni 2020

Een avondje doorzakken met vrienden: het lijkt een eeuwigheid geleden. Met weemoed denken we dan ook terug aan de tijd dat de uitgaansgelegenheden in Leiden afgeladen waren. Nu we door de coronamaatregelen niet meer massaal op stap kunnen, missen we deze vijf dingen enorm.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Hutjemutje in de kroeg

Voor het coronavirus uitbrak, stonden de kroegen in het weekend stampvol Leidenaren. Je drankje van de bar naar je vrienden krijgen, was een ware expeditie. Was het eindelijk gelukt, dan kwam de volgende uitdaging: ervoor zorgen dat niemand je drankje omver gooide. De piekdrukte in kroegen als de Uyl of de Hut was soms een uitdaging, maar we kunnen niet wachten tot het weer normaal is om met zijn allen hutjemutje in de kroeg te staan.

Lekker dansen

Je hebt al maanden niet kunnen laten zien dat jij de beste of juist de slechtste danser van De Kroeg of de Next bent. En ja, dat is een gemis voor de stad. Salsa dansen, een polonaise door de kroeg of juist schouder aan schouder ‘Angels’ van Robbie Williams meeblèren: we missen het allemaal!

Borrelen = zien en gezien worden

Lekker flaneren in de Waag of bij een Frits-borrel in de Stadsgehoorzaal. Geen bekenden tegenkomen tijdens één van deze avonden, is onmogelijk. Leiden is dan officieel een stad, soms lijkt het net alsof je iedereen kent. Nu we deze borrels voorlopig op onze buik kunnen schrijven, loop je niet zo snel een (on)bekende Leidenaar tegen het lijf en lijkt je sociale kring ineens een stuk kleiner.

Voor de singles: flirten

Leidse vrijgezellen hebben de afgelopen maanden een hoop flirtsessies misgelopen. Een avondje stappen was de ideale gelegenheid om een leuke stadsgenoot te spotten. Maar helaas, een fysiek dansje en een sjansje zit er op dit moment niet in en dat is toch een gemis!

Burt wil voor 28 dagen met zijn date in quarantaine: ‘We gaan het experiment aan’

Heb jij al vaker met het Tinder-bijltje gehakt? Dan weet je het: daten is lastig in deze tijd met de...

Zorgeloos genieten

Oké, waar gaan we heen vanavond? En halen we deze keer onze nachtelijke snacks bij Downtown, Sinai of Ak-mir? Ja, de stapdilemma’s van vroeger vallen in het niet met de vraagstukken van nu: is de Wibar eigenlijk wel open? Hoeveel mensen mogen er naar binnen in de Kroeg? Moet je van tevoren reserveren? En mag je dan wel dansen of moet je aan een tafel zitten? Zorgeloos de kroeg of club in duiken, zit er op dit moment even niet in. Wat we wél kunnen doen, is thuisborrelen óf op afstand aan de bar;

6 x hier in Leiden bestel je lekkere dingen voor een thuisborrel

Veiligheid voorop, maar we missen toch wel veel dingen aan het openbare leven in Leiden. Een goede k...

Lees ook:

Uyl terras hooglandse kerkplein

Met drie of meer personen op het terras in Leiden: dit zijn de regels

De eerste drankjes en bitterballen zijn geserveerd. Nu de horeca in Leiden weer open is, gaan veel i...

5 x verschillende types die je nu tegenkomt in het Plantsoen

In tijden van corona proberen we allemaal om nog wat frisse lucht en vitamine D te scoren. En waar k...

De horeca in Leiden is weer open en dat ziet er zo uit

Klokslag 12.00 uur openden op maandag 1 juni de horeca en terrassen in Leiden. Een - toch wel - soor...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona