Voilà: zo beleef je een dagje Frankrijk in Leiden

Door Lotte van den Elsen 23 mei 2018

Qui qui, la France is natuurlijk fantastique! Maar gelukkig hoef je daarvoor niet helemaal de landsgrenzen over. Je kunt ook prima in Franse sferen verkeren, zonder je favoriete stadje te verlaten. Dit is hoe…

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Petit déjeuner

mamie gourmande koopman

Je begint je dag natuurlijk niet met een bammetje met kaas en een slok lauwe koffie… Nee, jij start je dag goed in Franse stijl bij bakkerij Mamie Gourmande. Deze echte Franse bakker heeft niet alleen heerlijke stokbroden, maar ook croissants en allerlei lekkere zoetigheden. Bon!

Mamie gourmande Hoge Woerd

Oui oui! Mamie Gourmande opent tweede vestiging in Leiden

Big news voor fans van Franse bakker Mamie Gourmande. Vandaag - 7 december - opende een nieuwe vesti...

Frans tenue

Natuurlijk wil je niet onderdoen aan een echte Française of Fransoos. Daarom kun je lekker snuffelen in onze verschillende vintagewinkeltjes op zoek naar die echte nonchalant chique look. Tip: denk ‘baret’.

hartendief hoofdband

5 x vintage shoppen in Leiden

Een leuke outfit geeft je een goed gevoel. Gelukkig zijn er genoeg plekjes in Leiden waar je die kun...

 

 

De Fransoos

de Fransoos

Als je je ontbijtje hebt gegeten, ga je door naar De Fransoos aan de Doezastraat. Hier kun je allerlei delicatessen kopen: Franse kaasjes, vleeswaren, zelf gebrande noten, chocolade en natuurlijk wijnen. De eigenaar van de winkel is Ed Chavernac, hij is geboren en getogen in Frankrijk en is chefkok van beroep. Een man met kennis van zaken dus! Je kunt hier ook lekker lunchen met belegde broodjes. Als je er helemaal een Frans feestje van wilt maken, is het ook mogelijk om een culinaire workshop te volgen in De Fransoos.


Meer over De Fransoos ontdekken?

De Fransoos kaaswinkels

Nu open08:30 - 18:00

Doezastraat 8, Leiden

Bekijk meer:kaaswinkels

Plateau de Fromages

Na al dat winkelen is het tijd voor een lekkere proeverij. Dat doe je geheel in stijl bij Fromagerie Bon. Een lekker Frans kaasje met een lekker Frans wijntje. Je leeft als God in Frankrijk!

whisky proeverij

Leuk voor met je vrienden: 5 x proeverijen in Leiden

Een leuk uitje waar je nog lekker bij mag eten of drinken ook! In Leiden worden er verschillende pro...

Bistro

’s Avonds ga je natuurlijk lekker proeven van de Franse keuken. In Bistro Malle Jan (Nieuwsteeg) waan je je in een romantische Franse bistro. Ook bij Bistro Bord’o aan de Apothekersdijk kun je een heerlijk avondje spenderen. De keuken is Frans georiënteerd en ligt aan de Rijn. Als je je ogen een beetje dichtknijpt, is het net de Seine. Voilà, c’est tout!

Nog een ijsje toe?

ijs

Dit zijn volgens jullie de vier beste ijssalons van Leiden

Met dit zonnige weer gaat er wel een ijsje in. Of twee, of drie. Daarom vroegen wij aan jullie: wat ...

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶