Sweet memories! Dit zijn jullie mooiste herinneringen aan de Groenoordhallen

Door Carin van der Meij 17 augustus 2018

Een tijdje terug lieten wij jullie een video zien hoe de Groenoordhallen in 2012 werd afgebroken. En wij vroegen aan jullie: wat is jouw mooiste herinnering aan deze plek? En daar kregen wij gigantisch veel leuke reacties op! Wij nemen de mooiste herinneringen met jullie door.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Allereerste concert van Petra

Petra de Graaf heeft een hele mooie herinnering aan de Groenoordhallen. Op 20 mei 1990 is zij hier naar haar allereerste concert ooit geweest. Petra ging naar Metallica. Wij hebben ook nog een video gevonden van dit concert. Excuus voor de slechte beeldkwaliteit, het was immers wel 1990.

Familieherinneringen op de veemarkt

veemarkt groenoordhallen
Beeld: ANP

Veel Leidenaren denken bij de Groenoordhallen aan de veemarkt. Het was bij veel Leidse gezinnen een echte traditie. Hier een paar mooie verhalen die jullie met ons hebben gedeeld:

Wilbert van der Post: “Met onze koeien naar de VEBO, vele prijzen daar behaald. De veemarkt elke dinsdag, in de vakantie mee met mijn vader en opa… Zonde dat het gesloopt is.”

Charissa Haak: “Ik ging altijd met mijn opa en broertje in de schoolvakantie naar de veemarkt. Dan gingen wij ’s ochtends heel vroeg kroketten eten.”

Nicole Honsbeek: “Ik ging op mijn klompjes met opa naar de veemarkt, kalfjes laten sabbelen op mijn vinger.”

Linda Den Os-Ouwerkerk: “Ik ging altijd naar de koeienmarkt samen pap. Dan mocht ik achterop de fiets en op de terugweg een lekker verse gevulde koek of grote mergpijp eten van de warme bakker. Hele leuke herinneringen.”

Saskia Borst-Verhoeven: “Ik kan zelfs de lucht nog herinneren, zo bijzonder…”

Tentamens maken met een apart geurtje

groenoordhallen
Beeld: Groenoord Expo

Naast concerten, wedstrijden en de veemarkt waren er ook minder leuke dingen te doen in de Groenoordhallen. Scholieren moesten hier namelijk ook tentamens maken! Ja, echt! Klein nadeeltje voor de studenten: de geur van de veemarkt was nog duidelijk te ruiken. Getsie! Maaike en Samantha herinneren zich het nog goed:

Maaike van Diepeningen: “Een grappige herinnering: na de veemarkt tentamen moeten doen in de Groenoordhallen.”

Samantha Stratman: “Ja die tentamens in de veemarkt lucht… en toch wel aantal concerten onder andere van de Golden Earring. Mooie tijd.”

Afscheidsconcert Rubberen Robbie

Eén van de mooiste herinneringen aan de Groenoordhallen waren voor onder andere Ries en Bianca het afscheidsconcert van Rubberen Robbie.

Allemaal mooie herinneringen! Dank voor het delen. En vooruit, nog één filmpje over het afscheid van de Groenoordhallen tijdens de laatste rommelmarkt:

zonsverduistering

11 augustus 1999: waar stonden al die Leidenaren naar te kijken?

Een paar weken geleden konden we in Leiden kijken naar de bloedmaan. Vandaag - 11 augustus - is het ...
Stadhuisbrand

Toen in Leiden: beelden van de stadhuisbrand (1929)

Af en toe duiken wij eens even terug in de geschiedenis van onze mooie stad. Zo kwamen wij deze bijz...
station stationsplein leidencentraal

Zoek de verschillen: vijf plekken in Leiden van toen en nu

Weet jij hoe Leiden er vroeger uit zag? Wij komen regelmatig oude foto's van Leiden tegen, die wij g...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶