Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Staycation in Leiden: 5 x zo waan je je toch in Spanje

Door Lidwien Arndt 27 mei 2020

Op vakantie naar het buitenland zit er nog even niet in. Maar ook in je eigen stad kun je dat ultieme vakantiegevoel ervaren. Je hoeft Leiden helemaal niet uit om buitenlandse sferen te proeven. Met deze tips lijkt het nét alsof je in Spanje bent. Olé! 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Rondje Spaanse winkels

Veel bekende winkelketens komen uit Spanje: Mango, Massimo Dutti, Zara, Bershka. En laten die laatste twee nou ook in Leiden een winkel hebben. Doe een rondje Spanje en haal het costa-gevoel in huis bij Zara Home of scoor een nieuwe zomeroutfit bij Bershka!


Meer over Zara Home ontdekken?

Zara Home woonwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Catharinasteeg 1, Leiden

Bekijk meer:woonwinkels

Meer over Bershka ontdekken?

Bershka kledingwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

de Haarlemmerstraat 175-179, Leiden

Bekijk meer:kledingwinkels

Vier een fiesta

Bailamooooos, zong Enrique Iglesias terecht. Dans is een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur, eentje waar Leidenaren ook graag van genieten in Spanje. Want waar een fiesta is, daar zijn wij. Maar voorlopig is het feestje nog even in onze woonkamer. En daar kunnen we maar beter het beste van maken, toch? Wat dacht je van een lesje flamenco-dansen? Op YouTube vind je uren en uren aan lesmateriaal. Geen danser? Dan kun je ook altijd de gitaar er nog bij pakken en Spaanse muziek leren maken op de guitarra.

Yo hablo español

De vakantie is pas compleet als je een woordje Spaans hebt gesproken. En dan bedoelen we natuurlijk meer dan: Dos cervezas, por favor! Fuentes aan de Zernikedreef geeft verschillende online cursussen Spaans, met online lesmateriaal. Dat betekent oefenen waar en wanneer je maar wilt. Zo kun jij deze zomer aan je Spaans werken, terwijl je geniet van de zon in het Plantsoen. Handig, no? Kijk hier voor meer informatie over de cursussen.

Aperitivo!

Na al die activiteiten heb je wel wat ontspanning verdiend. Schuif (vanaf 1 juni) aan bij Proeflokaal 1574 en geniet van een Spaans wijntje en een pintxo. Een watte? Een pintxo! Dat is een geliefde snack in het noorden van Spanje, die bestaat uit een klein sneetje (stokbrood) met een smakelijke topping. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een stokje, als een soort spiesje. Toepasselijk: Pintxo of pincho is Spaans dan ook voor doorn of stekel. Bij Proeflokaal 1574 serveren ze vega-, vlees- en vis-pintxos.


Meer over Proeflokaal 1574 ontdekken?

Proeflokaal 1574 wijnbars

Gesloten15:00 - 23:00

Apothekersdijk 38, Leiden

Bekijk meer:wijnbars

Spaans tafelen

Aan pintxos heb je natuurlijk niet genoeg. Dus na aperitivo is het tijd voor het ‘echte werk’. Gelukkig vind je in Leiden meerdere Spaanse restaurants waar je geniet van typische gerechten, tapas, wijn en bestel vooral een portie churros als dessert. Reserveer jij vast een tafel na maandag 1 juni? Que aproveche!

Let’s get Spanish! 3 x Spaanse restaurants in Leiden

Met dit winterweer verlangen wij extra hard naar de Costa del Sol. Kun jij ook wel wat Spaanse invlo...

Lees ook:

Pomino leiden

Mama mia! Hier haal je échte Italiaanse boodschappen in Leiden

Buongiorno a tutti! Och Italië, wat een land: de taal, de natuur en natuurlijk het eten. Helaas kunn...

Hotspot alert: Grand Café Van ’t Huis opent binnenkort in Leiden

Nog maar heel even wachten en dan mogen we het terras weer op en uit eten. Natuurlijk ga je meteen l...

De stemmen zijn geteld: hier in Leiden haal je volgens jullie de lekkerste koffie to go

We kunnen (nog) even niet genieten van een kop koffie op het terras of in onze favoriete koffiezaak....

 

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶