Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: dit is waarom er levensechte beeldjes van jongeren door heel Leiden staan

Door Lidwien Arndt 21 december 2020

Waren het begin vorige week nog de mysterieuze, drijvende kussens die vragen opriepen bij de Leidenaren, sinds dit weekend staan op verschillende plekken in de stad ineens levensechte beeldjes. Met de woorden ‘lekker bezig, Leiden’, moedigen de beeldjes de stad aan. Maar… wie heeft ze daar neergezet en waarom? We gingen weer op onderzoek uit.

Als je goed kijkt, staat onder de beeldjes een korte tekst. Zo weten we dat Thomas bijvoorbeeld geen tinderdate had in het Van der Werfpark, dat Merel haar mondkapje opzette bij Leiden Centraal en Tijn op afstand studeerde bij de Hogeschool Leiden.

Goede voorbeeldjes

Na een korte speurtocht op het net, blijkt dat de beeldjes ‘goede voorbeeldjes’ zijn. En onderdeel van een jongerencampagne van gemeente Leiden en Leiden Marketing.

Motiverende bedankjes

We bellen met Doutzen van communicatiebureau GH+O, wat samen met Studio Kordaat ook meewerkte aan de campagne: “Jongeren kwamen de afgelopen (corona)tijd vaak negatief in het nieuws, omdat een deel van de jongeren zich niet aan de coronamaatregelen hield. Maar, een groot deel deed dat wel. En die jongeren wil de gemeente bedanken via deze campagne. Een positieve boodschap, voor de verandering! Daarnaast hoopt gemeente Leiden dat andere jongeren het goede voorbeeld van de beeldjes volgen.”

Zelf iemand nomineren als ‘goed voorbeeldje’ of een bedankje maken in de vrolijke stijl van de campagne? Dat kan via de campagnesite lekkerbezigleiden.nl.

Lees ook:

Al gespot? Dit is het verhaal achter de drijvende kussens in Leiden

Wie de afgelopen week door het Plantsoen wandelde, heeft ze ongetwijfeld zien liggen: de witte kusse...

Mysterie opgelost: dit is het doel van deze graffititekst op de Leidse straten

Van de binnenstad tot in de Stevenshof, overal verscheen de afgelopen weken graffiti op straat met d...

Dit is waarom sommige Leidse huizen geblurd zijn op Street View

Je bent vast wel eens virtueel door je eigen straat gelopen via Google Street View. Hartstikke leuk,...