Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom er beelden staan bij de Hooglandse Kerkgracht

Door Carin van der Meij 16 mei 2018

Wanneer je deze week langs de Hooglandse Kerkgracht bent gelopen, is het je misschien opgevallen dat er allemaal beelden staan. Waarom dit is? Dat zochten wij voor je uit.

Beelden in Leiden

Deze beelden zijn onderdeel van een openluchttentoonstelling genaamd Beelden in Leiden. Dit evenement wordt al een aantal jaren georganiseerd in Leiden. Het doel van deze tentoonstelling is om aankomende Nederlandse kunstenaars een podium te bieden. Bij de Hooglandse Kerk staan daarom van 17 mei tot en met 5 augustus tien nieuwe werken van kunstenaars. Hier lees je meer over de betekenis van deze beelden. Jaarlijks wint het meest gewaardeerde beeld een prijs, zo ook Homonculus Loxodontus, die je tegenwoordig kunt vinden in het LUMC.

Verschillende locaties

Maar dat is niet de enige locatie waar je beelden kunt vinden. Ook op het voorterrein buiten het LUMC staan drie bronzen beelden voor deze tentoonstelling. De beelden komen uit de serie The Holy Land van Folkert de Jong. En in het Rijksmuseum van Oudheden kun je naar een satelliettentoonstelling met het thema Concepts of Time.

Ook een mysterie?

Zit jij ook al tijden met een Leids mysterie? Laat het ons weten, dan gaan wij alles op alles zetten om jouw mysterie op te lossen.

iconen park vogel

Mysterie: dit is waarom er kleurrijke dieren en bloemen in de Leidse parken zijn

Elke week lossen wij een Leids mysterie voor je op. Dit keer een mysterie van lezer Jolieke. Zij vro...
tegel

Mysterie: dit is de betekenis achter deze groene en gele tegeltableaus

Iedere week lossen wij een Leids mysterie voor je op. Dit keer doken wij in het verhaal achter de gr...

Meer over

Doen Mysteries