Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Good to know: 9 x zo verjaag je meeuwen van je tafel

Door Lotte van den Elsen 23 augustus 2019

Zonnetje, terrasje, lekker broodje… and it’s gone! Die brutale meeuwen in Leiden vissen zo het broodje van je bord, je patatje uit je hand of gerust een hele biefstuk van tafel. Maar niet voor lang meer. Met deze negen (zeer creatieve) tips stel jij jouw eten veilig. Een terrasje pakken was nog nooit zo avontuurlijk… 

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

1. Neem je hond mee

Normaal laat je je keffertje liever thuis wanneer je een ontspannen middag op het terras wilt, maar als je de keuze moet maken tussen meeuwen of je hond, dan heb je toch liever je hondje naast je. Een beetje waakhond blaft de meeuwen natuurlijk zo weg. Je maakt je misschien niet al te populair bij de andere terrasgangers, maar je houdt de vogels wel op afstand. Heb je zelf geen hond? Ga dan dichtbij iemand zitten die er wel een heeft.

Nog wel een aandachtspuntje: als je de trotse eigenaar bent van een kleine chihuahua of een andere hond minder dan vijf kilo, dan kun je hem misschien beter thuislaten. Voor je het weet vliegt een meeuw ermee weg.

2. Ga met een vlieger op het terras zitten

Ach ja, waarom ook niet? Op veel terrassen zie je vogelvliegers hangen. Die zijn bedoeld om meeuwen op afstand te houden, wat helaas niet altijd lukt. Gelukkig kun je dit kunstje zelf heel eenvoudig na doen. En daarvoor hoef je geen speciale gadgets aan te schaffen. Neem gewoon een vlieger, of ballon mee en knoop die aan je stoel. Als er iets rondom jouw tafel in de lucht zweeft, kiezen de meeuwen waarschijnlijk liever een ander slachtoffer uit. En met een beetje geluk denkt de bediening dat je jarig bent en krijg je gratis bier.

3. Bouw een fort

Tijd voor grof geschut. Verzamel alle jassen, tassen en menukaarten die je kunt vinden. Zorg dat je restauranttafeltje ombouwt tot een fort, waarbij je bord optimaal beschermd wordt. Misschien een beetje lastig voor de serveerster die zich in allerlei bochten moet wringen om jou je drankje te serveren, maar nood breekt wet.

4. Maak het lekker knus

Niet veel bij de hand om je tafel dicht te bouwen? Gebruik dan dat wat je wel bij je hebt: jezelf en je gezelschap. Ga allemaal lekker dicht tegen elkaar aan zitten en diner als een groep rugbyspelers in overleg: koppen bij elkaar. Buig je lijf over de tafel en bescherm je mandje stokbrood alsof het een pot goud is. Een meeuw zal niet zo 1-2-3 door deze gesloten mensenmassa doorkomen. They shall not pass!

5. Doe een stoelendans

Meeuwen zijn hartstikke brutaal en begrijpen weinig van het begrip ‘personal space’. Door veel te bewegen kun je ervoor zorgen dat ze zich niet té erg op hun gemak gaan voelen in jouw buurt. Ga regelmatig verzitten, maak armgebaren alsof je in een theaterstuk speelt en wissel desnoods af en toe van stoel.

6. Wees luid

Meeuwen in Leiden zijn wel wat stadsgeluiden gewend. Maar, je kunt je omgeving natuurlijk zo onaantrekkelijk mogelijk maken. Dus: maak maar lekker veel herrie. Vertel een verhaal waarbij je grote armbewegingen moet gebruiken en je stem af en toe kunt verheffen.

7. Houd een staarwedstrijd

Volgens onderzoek pikken meeuwen je eten minder snel als je naar ze staart. Dus verdrink niet in de ogen van de prachtige date die tegenover je zit, maar in de ogen van die meeuw die op de achtergrond loert. Blijf net zo lang staren totdat de vogel het opgeeft en een ander slachtoffer zoekt.

8. Bestel iets superheets

Wij bij Leiden zijn natuurlijk echte positivo’s, dus wij gaan ervan uit dat we ons kostje kunnen beschermen tegen al het gevogelte. Maar voor degenen die er rekening mee houden dat één of twee hapjes ten prooi zullen vallen aan die enorme beesten, zouden wij adviseren: bestel iets loeiheets. Als je zelf wel eens per ongeluk een te hete bitterbal in je mond hebt gestoken, weet je hoe onprettig het is. Een meeuw zal deze ervaring niet heel anders beleven en wellicht zijn lesje leren.

9. Schrok al je eten op

Simpel en effectief. De beesten kunnen niks stelen, als er niets op tafel staat. Heel gezellig is het niet om drie gangen te inhaleren als een stofzuiger, maar het voordeel is dat je de rest van de avond hebt om aan drankjes te besteden. Elk nadeel heb z’n voordeel.

Lees ook:

Terras Leiden

Wie ben jij? 5 x deze types kom je tegen op het terras

Het is zomer en dat betekent: tijd voor het terras! Lekker neerstrijken op een mooi plekje aan de Ni...
leiden nieuwe rijn boot terras

6 x tips voor het bemachtigen van een plekje op een terras aan de Nieuwe Rijn

Zodra de zon schijnt weet je: het gevecht gaat beginnen. De strijd om een plekje op het terras aan d...
terras

Mag dat: zonder shirt op een Leids terras zitten?

Er is voor komende week heerlijk weer voorspeld. Wat is er dan lekkerder dan op een terrasje zitten ...

 

Page 1/10
⟵ swipe swipe ⟶