Do’s & dont’s in het daten: gouden tips uit de Leidse horeca

Door Lotte van den Elsen 11 februari 2018

Prachtige romances tot gruwelijke blunders… Het gebeurt allemaal in een café, in het restaurant of in de bioscoop. Niemand ziet zoveel dates gebeuren als het horecapersoneel. Daarom vroegen wij Leidse horecatoppers om hun dating wijsheid met ons te delen.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Alex, barman bij Meneer Jansen: ‘Mannen, praat niet teveel over jezelf’

Meneer Jansen

Dating do’s:

”Kom op tijd! Als man kun je beter iets te vroeg komen, anders is de binnenkomst vaak gehaast en zenuwachtig. En iemand laten wachten is niet goed, dan wordt de ander ook zenuwachtig. Neem een klein presentje mee. Misschien geen bloemen want dat is zo opzichtig, maar chocolaatjes bijvoorbeeld.”

Dating don’ts:

”Drink niet te veel. Je ziet vaak dat mensen veel te snel gaan drinken als ze zenuwachtig worden, dat maakt alles alleen maar erger. Je wordt dronken en je moet ook nog eens superveel pissen. Ook belangrijk: praat niet teveel over jezelf. Mannen doen dat nogal vaak. Open het gesprek niet ‘Hoe gaat het?’, want dat is een gesloten vraag. Vraag in plaats daarvan: ‘Wat houd je bezig?’, dan begint het gesprek meteen te lopen.”

Café Meneer Jansen cafés

nu gesloten10:00 - 01:00

Nieuwe Rijn 21, Leiden

Bekijk meer:cafés

Jenny & Michiel van Restaurant De Koekop: ‘Vraag om een romantisch tafeltje’

Dating do’s:

”Vraag om een romantisch tafeltje als je gaat reserveren en laat het ook weten als je iets te vieren hebt. We doen er altijd iets mee! Ga voordat je bij een restaurant gaat eten ook altijd eerst ergens wat drinken, en ga daarna samen naar het restaurant. Dat is veel gezelliger en bovendien is in je eentje wachten in een restaurant echt niet fijn.”

Dating don’ts:

”Liever niet splitten, dat is gewoon niet zo romantisch. En als man kun je beter niet voor de vrouw gaan bestellen, dat is ouderwets.”

De Koekop restaurants en horeca

nu gesloten18:00 - 00:00

Lange Mare 60, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

René van Bioscopen Leiden: ‘Ga naar een horrorfilm’

rene kijkhuis

Dating do’s:

“Ga naar een spannende film, bijvoorbeeld een horrorfilm. Als je daar naar kijkt maken je hersenen namelijk adrenaline aan en daardoor krijg je sneller een verliefd gevoel. Goed voor op dates dus.”

Dating don’ts:

”Ga niet apart van elkaar kaartjes afrekenen op een date. Ook is het goed om van te voren al te bedenken welke film je wilt zien – zodat je iets voor kunt stellen – maar houd er niet te veel aan vast. Als de ander iets voorstelt, sta daar dan wel voor open.”

Kijkhuis Leiden bioscopen

nu gesloten15:00 - 00:00

Vrouwenkerksteeg 10, Leiden

Bekijk meer:bioscopen

Jacob van Biercafé Olivier: ‘Doe niet te belerend met je bierkennis’

olivier leiden

Dating do’s:

”Als je iets van bier af weet of er een leuk verhaal over hebt, kun je er natuurlijk leuk over vertellen. Maar overdrijf het niet. En geef de ander ook de kans om iets te vertellen, luister naar elkaar.”

Dating don’ts:

”Doe niet te opschepperig. Ook bij het bestellen bijvoorbeeld, ga niet te hard proberen om indruk te maken. Dat komt vaak belerend over.”

Belgisch Biercafé Olivier cafés

nu gesloten16:00 - 00:00

Hooigracht 23, Leiden

Bekijk meer:cafés

Nog meer datingtips van Biercafé Olivier? Zij hebben wat adviezen voor je op hun website. 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶