7 x dit herken je als je na je studie in Leiden blijft wonen

Door Lotte van den Elsen 5 december 2018

Je bent naar Leiden gekomen om te studeren, je hebt er de tijd van je leven gehad en nu ben je groot en volwassen. Ja, je bent afgestudeerd en je hebt een baan. Maar nee, het mooie Leiden ga je natuurlijk niet verlaten. Deze dingen herken je als je als oud-student in Leiden blijft. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Niet helemaal mijn scene

Dat moment dat je per ongeluk op een studentenfeest belandt, versierd wordt door een eerstejaars en besluit om er toch maar het beste van te maken.

Leedvermaak

Het moment dat je langs het Lipsius/ het KOG/ de UB fietst in de tentamenperiode, al die vermoeide koppen ziet en denkt: muwahahah, never again!

Time flies

Dat moment dat je een groepje studenten hoort praten over een hype waar jij nog nooit van gehoord hebt. Word ik zo snel oud?

Nooit meer studentenkorting

Dat moment dat je je realiseert dat de prijzen zonder studentenkorting toch nét even iets anders zijn.

Masterchef

Het moment dat je je abonnement op Taco Mundo en diepvriespizza’s opzegt. Eigenlijk kun je best wel zelf koken. Met groenten enzo.

Vaste bedtijden

Dat moment dat je jezelf eraan moet herinneren dat je niet meer kunt gaan stappen op dinsdag- of donderdagavond. Niks geen ochtendcollege skippen en aan een Leids kwartiertje doen je collega’s ook niet.

Dag nachtrust

Dat moment dat je wakker schrikt van harde muziek of dronken gejoel in de straten. Vroeger was jij de veroorzaker, nu ben jij degene die uit het raam roept om te klagen. Karma is a bitch.

 

Lees ook:

5 x emoties die je voelt als fietser in Leiden (in gifjes)

Wij zijn gek op Leiden. Echt hoor. Maar laten we eerlijk wezen: een fietsritje hier - in dit chaotis...
studenten studentenvereniging

Welke student ben jij? 7 x typisch Leidse studenttypetjes

Iedere studentenstad heeft zo z’n eigen studenttypetjes. Van die studenten die je er op straat zo ui...

 

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶