7 x daarom woon je liever in Leiden dan in Amsterdam

Door Lotte van den Elsen 15 maart 2019

Oost west, Leiden best. Dat is hoe wij erover denken. Wij hebben zeker geen hekel aan onze hoofdstad, maar we moeten natuurlijk wel even kritisch zijn. En dan blijkt dat Leiden toch wel duidelijk precies een miljoen keer leuker is dan Amsterdam. Dit is waarom.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

1. De huizenprijzen

Als je Leiden al duur vindt, dan moet je Amsterdam eens bekijken. Daar moet je echt ál je organen verkopen op de zwarte markt om nog enigszins iets te kunnen veroorloven. Heb je eindelijk iets leuks bemachtigd in de hoofdstad, dan is het te hopen voor je dat je daar ook al je vrije uurtjes door wilt brengen. Geld voor leuke uitstapjes heb je natuurlijk niet meer.

2. Do you speak Dutch?

Voor we dit punt benoemen, willen we eerst even benadrukken dat wij absoluut geen hekel hebben aan toeristen. Hartstikke gezellig en wij zijn natuurlijk altijd trots als een pauw als mensen onze mooie stad komen bekijken. In Amsterdam zijn toeristen eigenlijk zo’n beetje alles wat je tegenkomt. Waarschijnlijk woon je naast een Airbnb met dagelijks andere buren en als je gaat winkelen kun je het personeel maar beter in het Engels aanspreken.

3. Afstand

Chill dat je vrienden ook in Amsterdam wonen, maar dikke kans dat je alsnog veertig minuten moet reizen om ze te zien. Waar je in Amsterdam rekening moet houden met bussen, trams, treinen en taxi’s, kun je in Leiden vrijwel alles op je fietsje doen. Of zelfs met de benenwagen, als je niet al te veel haast hebt. Hoe fijn is dat? Alles binnen handbereik!

4. Ons kent ons

Wat ook heel gezellig is in Leiden, is dat je bijna altijd wel bekenden tegenkomt. Niet voor niets zeggen zoveel locals: het voelt meer als een dorp dan een stad. Of je nu lekker over de markt struint of naar de plaatselijke kroeg gaat, dikke kans dat je aanspraak hebt!

Psst. Natuurlijk heb je daar niet ALTIJD zin in. Daarom maakten wij een lijstje van plekken waar je vaak bekenden tegenkomt. Kun je die plekjes vermijden, als je eens geen zin hebt in gezelschap.

5. 3 oktober

Genoeg feestjes in Amsterdam, maar van het feest der feesten hebben zij nog nooit gehoord. Juist: 3 oktober wordt alléén in Leiden gevierd. Reden genoeg om een verhuizing naar Amsterdam toch eens kritisch te heroverwegen. En wat dacht je van de Lakenfeesten, de peurbakkentocht en Werfpop? Die wil je toch ook niet missen!

Dit moet je weten over Werfpop 2019 in Leiden

Het zomerzonnetje, een drankje in de hand en een toffe band om naar te luisteren. Wij kunnen niet wa...

6. Hipsters en yuppen

Beeld: ANP

Als je deze kop ziet, dan moet je waarschijnlijk al een beetje lachen van binnen. Want ja dûh, hipsters en yuppen heb je in Leiden ook in overvloed. We zien vaak genoeg hippe ouders met bakfietsen voorbijkomen, en barista’s met dikke baarden. Maar gelukkig is dat niet het enige wat je in de stad ziet. Er zijn genoeg plekken om even lekker onhip te zijn en als je even echt een tegengeluid wil laten horen, dan zet je lekker je Leids op.

6 x niet-hipster cafés in Leiden

Leiden barst van de hippe hotspots. Gelikte horecagelegenheden waar je een soja-latte kunt bestellen...

7. Als het goed genoeg is voor de koning, is het goed genoeg voor ons

Beeld: ANP

Waar brachten Bea en Willem hun studententijd door? Toch niet aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Nee, de Oranjes woonden en studeerden allemaal in Leiden. Toch leuk, geeft onze stad dat extra beetje geschiedenis. #Trots

Lees ook:

boncuk

Baasje, waar blijf je? 3 x pechvogels die al veel te lang in het asiel zitten

Een warm mandje, iemand om mee te kroelen, een eigen baasje dat jou verzorgt: deze dieren kunnen er ...
Kooiplein

7 x daarom moet je nu naar de Kooi verhuizen

Zeg tabee tegen de Bree, cancel je huur aan het Steenschuur en ook aan de Nieuwe Rijn moet je niet z...

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶